24-09-2020

Ελεγκτές – «τουρίστες» εξάρθρωσαν κύκλωμα παράνομης μεταφοράς ταξιδιωτών στη Μύκονο

 

  • Η έξαρση του φαινομένου να μεταφέρονται εκατοντάδες ταξιδιώτες από λιμάνια και αεροδρόμια με Ε.Ι.Χ. πουλμανάκια και πολυτελείς λιμουζίνες στη Μύκονο κινητοποίησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
  • Ελεγκτές της ΑΑΔΕ, που βρίσκονται για την καλοκαιρινή περίοδο στο νησί, έλαβαν τις κατάλληλες οδηγίες και παρακολούθησαν τις κινήσεις του κυκλώματος
  • Παρίσταναν τους τουρίστες, μιλώντας μόνο αγγλικά, με την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικανοί, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι
  • Οι τιμές, που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες τέτοιων μεταφορικών μέσων ήταν αρκετά υψηλές, ξεκινώντας από τα 70 έως και φτάνοντας ως το 350 ευρώ την ώρα

Κύκλωμα παράνομης μεταφοράς ταξιδιωτών στη Μύκονο εξάρθρωσαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ, παριστάνοντας τους τουρίστες.

Η έξαρση του φαινομένου να μεταφέρονται εκατοντάδες ταξιδιώτες από λιμάνια και αεροδρόμια με Ε.Ι.Χ. πουλμανάκια και πολυτελείς λιμουζίνες στη Μύκονο κινητοποίησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ, που βρίσκονται για την καλοκαιρινή περίοδο στο νησί, έλαβαν τις κατάλληλες οδηγίες και παρακολούθησαν τις κινήσεις του κυκλώματος. Παρίσταναν τους τουρίστες, μιλώντας μόνο αγγλικά, με την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικανοί, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Οι τιμές, που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες τέτοιων μεταφορικών μέσων ήταν αρκετά υψηλές, ξεκινώντας από τα 70 έως και φτάνοντας ως το 350 ευρώ την ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Όσοι έχουν δίπλωμα για αυτοκίνητο, θα μπορούν να οδηγούν και μηχανάκι μέχρι 125 κ.εκ - Τι αλλάζει

Οι ελεγκτές έχοντας δηλώσει τουρίστες μπήκαν σε ένα τέτοιο πουλμανάκι, όπου διαπίστωσαν ότι το όχημα στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων για τη μεταφορά τουριστών, δεν είχε κάνει έναρξη ως επιχείρηση, δεν είχε επαγγελματική στέγη. Το όχημα είχε ελβετικές πινακίδες και παρέπεμπε σε ιστοσελίδα τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά ελβετών και γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, αφού του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Η υπόθεση ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας.

Επίσης, το πρωί μπήκε τετραήμερο λουκέτο σε εστιατόριο στον Τούρλο της Μυκόνου για υποτροπή λόγω μη έκδοσης αποδείξεων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Έξω από το υπουργείο Υγείας οι νοσοκομειακοί: Κάντε προσλήψεις - Το σύστημα φτάνει στα όριά του (video)