13-05-2021

Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα της εγκύου που εξαφανίστηκε στην Κρήτη – Ανοίγουν τα «κλειστά» στόματα (εικόνα)

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση εγκύου στην Κρήτη που έχει προκαλέσει πανελλαδικό ενδιαφέρον. Τα ίχνη της 37χρονης Ντέσι Ιλίεβα, χάθηκαν στις 2 Μαΐου στο Ρέθυμνο ενώ τέσσερις μέρες αργότερα αυτοκτόνησε ο 45χρονος φίλος της και πατέρας του αγέννητου παιδιού της. Επιστήθια φίλη της αγνοούμενης αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες για την σχέση της 37χρονης με τον φίλο της, ενώ παράλληλα περιγράφει τι ειπώθηκε στην τελευταία επικοινωνία που είχαν μέσω messenger.

Το τελευταίο μήνυμα πριν την εξαφάνιση

Η φιλία της συγκεκριμένης γυναίκας με την Ντέσι κρατάει 10 χρόνια, μένει και η ίδια στο Ρέθυμνο ενώ η τελευταία της επικοινωνία με την αγνοουμένη ήταν στις 30 Απριλίου. «Με την Ντέσι γνωριζόμαστε 10 χρόνια περίπου και είμαστε πολύ δεμένες. Τελευταία φορά την είδα μία μέρα μετά το Πάσχα καθώς μετά έφυγα για την Βουλγαρία. Είχαμε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τελευταία εκείνη στις 30 Απριλίου», επεσήμανε η φίλη της Ντέσι, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Στην συνομιλία της μέσω μηνυμάτων στο messenger η Ντέσι ρωτούσε την φίλη της πότε θα επιστρέψει από την Βουλγαρία γιατί της έλειπε. Δείτε την συζήτηση των δύο επιστήθιων φίλων (αριστερά το πρωτότυπο που είναι σε βουλγαρική γλώσσα και δεξιά η μετάφραση στα ελληνικά): Μάλιστα, όπως φαίνεται και από την εικόνα της συζήτησης, στις 4 Μαΐου η φίλη της Ντέσι, της στέλνει δύο μηνύματα που γράφουν «Τι κάνεις ψυχή μου, πώς είσαι» αλλά εκείνη δεν τα έλαβε ποτέ!

Η εγκυμοσύνη και τα όσα ακολούθησαν μέχρι την εξαφάνιση

Η είδηση της εγκυμοσύνης της Ντέσι έφερε αρχικά χαμόγελα στην ίδια. Ήταν ευτυχισμένη. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν όταν η 37χρονη ενημέρωσε τον 45χρονο, πατέρα του παιδιού της, πως είναι έγκυος.

«Η Ντέσι είχε περίπου δύο χρόνια σχέση με τον 45χρονο. Όταν έμεινε έγκυος ήταν στην αρχή πολύ χαρούμενη. Όταν όμως το είπε στον ίδιον εκείνος της είπε πως δεν ήθελε το παιδί και άρχισε να την πιέζει στο να κάνει έκτρωση. Όταν κατάλαβε πως δεν θα την βοηθούσε δεν τον ήθελε καθόλου», επεσήμανε η φίλη της Ντέσι τονίζοντας παράλληλα πως πήρε την απόφαση να κρατήσει το παιδί μετά την συζήτηση που είχε με την μητέρα της και με τις φίλες της.

«Η Ντέσι αρχικά είχε σκεφτεί να ρίξει το παιδί. Ωστόσο, μετά τις δικές μας εκκλήσεις αλλά και της μητέρας της έδιωξε αυτήν την σκέψη. Ήθελε να μεγαλώσει το κοριτσάκι της. Μάλιστα, την απόφαση αυτή την πήρε μετά από ένα ταξίδι που έκανε στην Βουλγαρία όπου συνάντησε την μητέρα της και της εξιστόρησε το τι είχε συμβεί. Η μητέρα της, της είπε ότι θα την βοηθήσει να κρατήσει το παιδί κι ότι η ίδια θα κατέβαινε στην Κρήτη για να το μεγαλώσουν μαζί», υπογράμμισε σχετικά η φίλη της 37χρονης τονίζοντας παράλληλα πως η Ντέσι είχε αρχίσει να αγοράζει μωρουδιακά για να είναι έτοιμη για την γέννα του κοριτσιού.

«Οι πιέσεις του 45χρονου δεν σταμάτησαν ποτέ»

Μετά την απόφαση που πήρε η 37χρονη να κρατήσει το παιδί προσπαθούσε να κρατήσει αποστάσεις από τον 45χρονο. «Η Ντέσι τον έδιωχνε συνεχώς αλλά αυτός πάντα πήγαινε στο σπίτι της, δεν την άφηνε σε ησυχία. Θυμάμαι πως μου έλεγε συνέχεια ότι “έχω βαρεθεί, και το κλειδί να του πάρω βρίσκει τον τρόπο και μπαίνει μέσα στο σπίτι. Μάλιστα, όταν εκείνος είδε πως η Ντέσι δεν κουνούσε από το σπίτι, της είπε να ετοιμαστεί κι ότι θα πήγαινε στο νοσοκομείο για να δει τί ζητάνε για την έκτρωση και να έρθει να την πάρει να πάνε. Τότε εκείνη την κοπάνησε από το σπίτι κι ήρθε να με βρει», τόνισε χαρακτηριστικά η φίλη της 37χρονης.

Η αυτοκτονία και οι έρευνες

Με την είδηση της αυτοκτονίας του 45χρονου όσοι γνώριζαν την κατάσταση θορυβήθηκαν. Μέχρι τότε οι αρχές φαίνεται ότι δεν είχαν συνδυάσει τις δύο υποθέσεις και εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν πιο εντατικά οι έρευνες για τον εντοπισμό της 37χρονης.

«Από την πρώτη στιγμή που εξαφανίστηκε δεν σκέφτηκα τίποτε καλό. Όταν έγινε και η αυτοκτονία τότε τρόμαξα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει γίνει, έχει μπλοκάρει το μυαλό μου. Ήταν μία πολύ δραστήρια γυναίκα. Φανταστείτε ότι έκανε δύο δουλειές, μία σε ταβέρνα του Ρεθύμνου και μία ως μοδίστρα σε επιδιορθώσεις ρούχων. Γνωρίζοντας την Ντέσι ξέρω ότι δεν θα είχε κλείσει το κινητό της για να ξεκουραστεί», επεσήμανε σχετικά η φίλη της Ντέσι τονίζοντας παράλληλα πως το αρνητικό σε αυτήν την υπόθεση είναι τα κλειστά στόματα. «Το κακό όμως σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι πολλά στόματα είναι κλειστά. Κανένας δεν μιλάει. Και όποιοι ξέρουν πρέπει να μιλήσουν. Πρέπει να σκεφτούν κατ’ αρχήν την μητέρα της. Αυτήν την μητέρα που δεν αντέχει άλλο. Πεθαίνει κάθε μέρα», ανέφερε η φίλη της 37χρονης.

Πηγή: cretapost.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ