17-05-2021

Κρίσιμη ημέρα για τους έλληνες στρατιωτικούς – Στην Αδριανούπολη ο Κεφαλογιάννης

  • Τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ
  • Πρώτη συνάντησή τους με Ευρωπαίο αξιωματούχο

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να επισκεφθεί τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης,

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ θα μεταβεί στην Τουρκία αμέσως μετά τους εορτασμούς στην Αλεξανδρούπολη για την απελευθέρωση της πόλης και θα είναι ο πρώτος Έλληνας και Ευρωπαίος αξιωματούχος που θα δει από κοντά τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κουκλατζή.

«Η Τουρκία θέλει να περάσει ένα θετικό μήνυμα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Η περιπέτεια πρέπει να τελειώσει σύντομα και αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει το Ευρωκοινοβούλιο», σημείωσε ο ευρωβουλευτής και αναφερόμενος στην ίδια τη συνάντησή του με τους δύο στρατιωτικούς τόνισε ότι «θα περάσω το μήνυμα αγάπης ενός ολόκληρου έθνους που απαιτεί, δεν ζητά την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών».

Όμως όπως εξήγησε, οι προσπάθειες για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών δε θα περιοριστούν στη σημερινή του επίσκεψη, αφού αύριο ξεκινήσει γύρος πρωτοβουλιών, με αρχή τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου.

Τι προηγήθηκε

Οι διεργασίες που άνοιξαν τον δρόμο για την επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη, είχαν ως αφετηρία την συνεδρίαση της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας στις 23-25 Μαρτίου. Εκεί πρώτο θέμα ήταν ακριβώς η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ευρεία υποστήριξη από ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Ακολούθησε μπαράζ επαφών με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών της Τουρκίας, όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε άδεια για να επισκεφθεί τους δύο Ελληνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, ως πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής στην ευρωβουλή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ