06-05-2021

Συγκέντρωση και αντισυγκέντρωση για τους έλληνες στρατιωτικούς στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)

Συγκέντρωση και αντισυγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακές στην Αδριανούπολης.

Αναλυτικότερα, κεντρικό αίτημα της συγκέντρωσης ήταν η άμεση απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την πρωτοβουλία πήρε η νεοσύστατη πατριωτική Κίνηση Πολιτών ΔΙΕΞΟΔΟΣ, η οποία αποτελείται από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, αθλητές, ομογενείς, στρατιωτικούς, διπλωμάτες, δημάρχους, εργάτες του μόχθου, ακτιβιστές, δημοσιογράφους , νομικούς, γιατρούς, ομογενείς , εκπροσώπους Πολιτιστικών Ενώσεων , Παμμακεδονικών , Παμπελοποννησιακών , Πανθεσσαλικών , Παγκυπριακών ,Αγροτικών ,Ενώσεων , Συλλόγους Γυναικών, Εκπροσώπους ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων , συνταξιούχων ,πολυτέκνων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων.

«Οι Έλληνες πολίτες δεν θα αποδεχτούμε να ζήσουμε ως αιχμάλωτοι μέσα στην πατρίδα μας , ούτε θα επιτρέψουμε να ξαναχυθεί άδικα Ελληνικό αίμα, όπως συνέβη για ακόμα μια φορά με το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που επέστρεφε από αναχαίτιση, εξαιτίας άθλιων πολιτικών σκοπιμοτήτων ή να χαθεί έστω και μια σπιθαμή Ελληνικού εδάφους», αναφέρουν.

Παράλληλα, στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε μία διεθνής αντιφασιστική συγκέντρωση – αντισυγκέντρωση της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) μαζί με άλλες διεθνιστικές/αντιφασιστικές οργανώσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ