15-05-2021

Αμετανόητος ο 38χρονος που σκότωσε τη μητέρα του: Ήξερα πόση δύναμη να βάλω

  • «Δεν μετανιώνω που τη σκότωσα»
  • Ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ σε κάποια ψυχιατρική κλινική
  • «Έσφαξε τη μητέρα του και συνέχισε κανονικά τη ζωή του. Όπως είπε, μαγείρευε και βγήκε έξω για πίτσα»

«Μου έριχνε φάρμακα στο φαγητό. Δεν μετανιώνω που τη σκότωσα». Αυτές τις φράσεις είπε στους αστυνομικούς ο 38χρονος που δολοφόνησε με 38 μαχαιριές τη μητέρα του, στη Νέα Σμύρνη.

Ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ σε κάποια ψυχιατρική κλινική, ενώ οι αστυνομικοί δεν βρήκαν στο σπίτι κάποιο φάρμακο ή συνταγή, παρά μόνο τα δύο μαχαίρια με τα οποία δολοφόνησε την 64χρονη μητέρα του.

«Η γυναίκα είχε καταλήξει ήδη μετά τα 2-3 πρώτα χτυπήματα. Στη συνέχεια, ο 38χρονος πήρε τα μαχαίρια με τα οποία έσφαξε τη μητέρα του, το έπλυνε και συνέχισε κανονικά τη ζωή του. Όπως είπε, μαγείρευε και βγήκε έξω για πίτσα», ανέφεραν αξιωματικοί της ασφάλειας στον «Ελεύθερο Τύπο».

Η φρίκη αποκαλύφθηκε όταν μία γειτόνισσα ειδοποίησε τις αρχές. Την είχε καλέσει η αδελφή της 64χρονης, επειδή είχε μέρες να μιλήσει μαζί της, και η γειτόνισσα χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος της 64χρονης, αλλά δεν πήρε απάντηση. Η δυσοσμία την έκανε να υποψιαστεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έτσι κάλεσε την αστυνομία.

Οταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί, ο 38χρονος μητροκτόνος δεν άνοιγε την πόρτα και τότε κάλεσαν κλειδαρά και εισήλθαν στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισαν τον δράστη να κάθεται σε μία πολυθρόνα και ακριβώς απέναντι του- στον καναπέ- είχε τοποθετήσει τη νεκρή μητέρα του.

Στην ερώτηση που του έκαναν για το τι είχε συμβεί, εκείνος ομολόγησε ότι τη δολοφόνησε. «Εγώ το έκανα πριν από τρεις ημέρες», είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για ένα άτομο το οποίο χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, ενώ ανέφεραν ακόμη ότι η οικογένεια του αδιαφορούσε για αρκετά χρόνια για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του.

Αρκετά συχνά διαπληκτιζόταν με τη μητέρα του η οποία, όπως κατέθεσε ο ίδιος, του έκανε παράπονα καθώς δεν είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του σε τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου είχε εισαχθεί πριν αρκετά χρόνια.

«Επειδή είμαι αθλητικός τύπος, ήξερα το μέγεθος της δύναμής μου και πόση δύναμη έπρεπε να χρησιμοποιήσω», είπε ακόμη στους αστυνομικούς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

«Επρόκειτο για ένα άτομο το οποίο αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα φαινόταν από τον τρόπο που κινούταν. Δεν περίμενα πως θα έχει τέτοια κατάληξη και πως θα κάνει κάτι τέτοιο στην ίδια του τη μητέρα», είπε γειτόνισσα στην εφημερίδα.

«Την Τρίτη ακούσαμε κάποια γυναίκα να φωνάζει βοήθεια αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι ακριβώς συνέβη μέχρι που είδαμε αστυνομικούς στη γειτονιάς μας το βράδυ της Πέμπτης», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ