15-05-2021

Εδώ συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απέδρασαν από τον Πειραιά – Αποκλειστικές εικόνες

  • Εντοπίστηκαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας
  • Ένας εκ των δραστών επιχείρησε να διαφύγει από παράθυρο που οδηγούσε στον ακάλυπτο
  • Χάρη στην άμεση επέμβαση αστυνομικών της ΕΚΑΜ, ακινητοποιήθηκε
  • Οι δύο κακοποιοί έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους δυο αλβανούς κακοποιούς, που είχαν αποδράσει το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης κατά την διάρκεια της μεταγωγής τους από το λιμάνι του Πειραιά.

Οι δυο κακοποιοί εντοπίστηκαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά από επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ. Συγκεκριμένα, σε οίκημα επί της οδού Αδριανού 24.

Αμέσως οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από τα ΕΚΑΜ, αιφινδιάζοντας τους δύο επικίνδυνους δραπέτες. Οι κακοποιοί είχαν οπλισμό αλλά, ευτυχώς, δεν πρόλαβαν να τον χρησιμοποιήσουν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ένας εκ των δύο δραστών επιχείρηση να διαφύγει από παράθυρο που οδηγούσε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Ωστόσο, η έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της ΕΚΑΜ είχε ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Εν συνεχεία,οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνονται. Παράλληλα, η Ασφάλεια πραγματοποιεί έρευνα στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας προκειμένου να διακριβώσει ποιος είναι ο άνθρωπος (ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης) που τους παρείχε καταφύγιο.

Σημειώνεται ότι οι δύο έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, ενώ ο ένας εξ’ αυτών με το όνομα Χαλίλι Τζουλιάνο έχει καταδικαστεί σε ισόβια, για τη δολοφονία ενός 35χρονου υπήκοου Αλβανίας στην Καλαμάτα, καθώς και τον φόνο του 2,5 ετών γιου του.

Παράλληλα, το 2009 είχε επιχειρήσει να εκτελέσει τον πρώην σύζυγο της γυναίκας του αρχηγού της συμμορίας της οποίας ανήκει.

Για ιδιαίτερα απεχθή εγκλήματα κατηγορείται και ο δεύτερος αλβανός δραπέτης, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για δολοφονία.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ανθρώπου στην Ελευσίνα, ενώ χτύπησε μέχρι θανάτου μία γυναίκα για να τη ληστέψει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ