04-12-2020

«Ήταν μεθυσμένος ο οδηγός της νταλίκας», λέει αστυνομικός – «Ήπια αλλά ήμουν καλά», απαντά εκείνος

  • Μηχανική βλάβη στο τιμόνι επικαλείται ο 65χρονος που ισχυρίζεται πως ήταν σε καλή κατάσταση
  • Πριν από δέκα χρόνια ο 65χρονος οδηγός της νταλίκας είχε χάσει τον γιο του σε τροχαίο
  • Ακόμα, είχε χάσει και τον αδερφό του, πάλι σε δυστύχημα στην άσφαλτο, αρκετά χρόνια νωρίτερα
  • «Δεν πίνει αλκοόλ, παρά μόνο σε κάποιες γιορτές σε οικογενειακά τραπέζια, και αυτό 2-3 ποτηράκια», υποστηρίζει η αδερφή του 65χρονου

Ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος, διέθετε η νταλίκα που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Κηφισό. Τραγικός απολογισμός δύο νεκροί και μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη. Ο οδηγός επικαλείται μηχανική βλάβη την ώρα που η δικογραφία είναι εκτενής και «βαριά» για τον 65χρονο που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τι ισχυρίζεται ο 65χρονος

Ο οδηγός της νταλίκας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ήταν σε καλή κατάσταση, αν και είχε πιει αλκοόλ, αλλά το τιμόνι δεν «άκουσε» τις εντολές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος είπε ότι «Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν “άκουσε” το τιμόνι».

Βέβαια, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, ισχυρίζονται πως δεν ήταν νηφάλιος. 

Όπως είπε ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας: «Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος».

«Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, λαθερά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα», ανέφερε.

Ακόμα, άλλος αστυνομικός λέει ότι κατά τον έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι το όχημα «Στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ.

Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα.

Στις 12/2/18 και ώρα 02:45 στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισού είχε καταληφθεί από συναδέλφους μου να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22.

Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου.

Κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ώρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα».

«Δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα θύματα»

Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει πως η κατάσταση του κατηγορουμένου οδηγού ήταν τέτοια που φαίνεται ότι δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε και μάλιστα: «Μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες», ανέφερε.

Συγκεκριμένα τα αδικήματα που κατηγορείται ο 65χρονος είναι:

  • Διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος
  • Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή
  • Σωματική βλάβη από αμέλεια
  • Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού
  • Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

«Δεν πίνει ο αδερφός μου»

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του 65χρονου οδηγού νταλίκας που δεν μπορεί να πιστέψει πως μέσα σε μία στιγμή προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς και μία σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, στον Κηφισό.

Η αδερφή του οδηγού του βαρέως οχήματος περιγράφει στο Star όσα της είπε μετά θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό, ο 65χρονος. Ακόμα, αποκαλύπτει το τραγικό παιχνίδι της μοίρας καθώς πριν από δέκα χρόνια έζησαν παρόμοιο οικογενειακό δράμα καθώς “έχασαν” τον γιο του 65χρονου σε τροχαίο, ενώ δίνει και τις δικές της απαντήσεις για τον αν ο αδελφός της ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τι της είπε ο αδελφός της

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» , η αδερφή του τόνισε: «Τις οικογένειες σκέφτομαι γιατί εμείς ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Το έχουμε περάσει δύο φορές».

Τα αδέλφια έχουν χάσει, ακόμα, έναν αδελφό σε τροχαίο, όταν οι ίδιοι ήταν περίπου 18 ετών. Ο 65χρονος της νταλίκας έχει χάσει όμως και τον γιο του, σε ηλικία 23 ετών, πριν από 10 χρόνια, σε τροχαίο με μηχανάκι στη Σπάρτη.

«Όλους μας επηρέασε η απώλεια του ανιψιού μου και πιο πολύ τους γονείς του παιδιού και τα αδέλφια του. (σ.σ τον οδηγό της νταλίκας, τη γυναίκα του και τις κόρες τους)», ανέφερε.

Γιατί δεν πήγε η γυναίκα του οδηγού στο δικαστήριο – «Δεν πίνει ο αδερφός μου»

«Η νύφη μου είναι μαραζωμένη από τον θάνατο του γιου της. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί και δεν την αφήσαμε να έρθει. Θα την τρέχαμε στα νοσοκομεία», τονίζει με νόημα  εξηγεί η ίδια και υπογραμμίζει πως ο αδελφός της δεν πίνει αλκοόλ, παρά μόνο σε κάποιες γιορτές σε οικογενειακά τραπέζια, και αυτό 2-3 ποτηράκια. «Στο σπίτι του μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα πίνει», πρόσθεσε.

Επίσης, ισχυρίστηκε πως οι ποσότητες αλκοόλ ήταν ελάχιστα πάνω από το όριο, που σημαίνει ότι είχε πιει δύο – τρία ποτήρια, κάτι που της επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο οδηγός.

Απαντώντας στις φήμες πως ο 65χρονος είχε εντοπιστεί και πριν δύο μήνες να οδηγεί μεθυσμένος, σχολίασε: «Είχε εντοπιστεί με 0,20 που αντιστοιχεί σε ένα ποτήρι αλκοόλ. Στους επαγγελματίες είναι πολύ πιο αυστηρά τα όρια στο 0,10, ενώ για τους πολίτες το όριο είναι 0,30».

«Είναι οδηγός 50 χρόνια – Είναι σε σοκ»

«Μόλις είχε ξεκινήσει, 500 μ. πιο πριν. Δεν ήταν από ύπνο. Μάλλον δεν πειθαρχούσε το τιμόνι -μάλλον- έτσι μου είπε», εξηγεί η γυναίκα και τονίζει: «ο αδελφός μου είναι από μικρό παιδί στα αυτοκίνητα, 50 χρόνια οδηγός. Δεν μπορεί να το χωνέψει πως του συνέβη τέτοιο πράγμα, πως συνέβη σε αυτόν, που δεν έχει πάθει ποτέ κανένα ατύχημα».

«Είναι ο άνθρωπος σοκαρισμένος. Δεν μπορεί να το πιστέψει. Εμείς που έχουμε θρηνήσει θύματα στην οικογένεια μας να έχει προκαλέσει τον χαμό ανθρώπων», ισχυρίζεται η αδερφή του 65χρονου.

«Τι να πούμε στις οικογένειες των θυμάτων; Συλλυπητήρια. Συγνώμη. Έχουν δίκιο αλλά δεν το ήθελε. Ήταν κακιά στιγμή. Έχει χάσει δικούς του, θα ήθελε τέτοιο πράγμα», είπε εμφανώς συντετριμμένη η αδελφή του.

Ποινική δίωξη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο οδηγός της νταλίκας που τα ξημερώματα της Τετάρτης, προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό.

Σε βάρος του 64χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος. Η δίωξη σε βάρος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ο οποίος πέραν της κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε επίσης δίωξη και για τρία ακόμα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης, της οδήγησης σε κατάσταση μέθης και τη χρήση παράνομα πιστοποιητικού.

Πηγή: Star

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μειώθηκε το Rt στα μεγάλα αστικά κέντρα, υψηλά τα ενεργά κρούσματα» – Η προειδοποίηση Μαγιορκίνη (video)

Η μείωση στα μεγάλα αστικά κέντρα όσον αφορά ρυθμό αναπαραγωγής RT είναι ξεκάθαρη, καθώς αυτός ο αριθμός παραμένει κάτω από το 1, εξήγησε κατά...

Κορονοϊός: Τα δυο νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Πάνω από 16.000 τα ενεργά κρούσματα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής (04/12) δυο νέα μέτρα στην προσπάθεια για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός, το ένα αφορά τα...

«Big Brother»: Ανατροπές στο αποψινό live – Ποιος θα αποχωρήσει; (video)

Μία ανάσα από την τελική ευθεία και όλα ανατρέπονται στο σπίτι του «Big Brother».Νέες συμμαχίες αλλάζουν τις ισορροπίες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει...

Προφυλακίστηκε ο 20χρονος δολοφόνος του ξενοδόχου στη Σαντορίνη – Ζητά αναπαράσταση η οικογένεια του θύματος (video)

Στη φυλακή οδηγήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (4/12) ο 20χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον ξενοδόχο στη Σαντορίνη και στη συνέχεια τον έλουσε με...

Κορονοϊός: Πέθανε από επιπλοκές του ιού 52χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου Καβάλας

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Καβάλας σε ηλικία 52 ετών.«Έδωσε αρκετές ημέρες τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ...

Κορονοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα – Πού μεταδίδεται ταχύτερα ο ιός

Η πτώση των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό που είχε παρατηρηθεί από τα μέσα Νοεμβρίου στην Ευρώπη, επίκεντρο της επιδημίας της Covid-19, σταμάτησε τις...