16-02-2021

Συγκέντρωση σχολικών ειδών και γάλακτος στο Ηράκλειο

Με σύνθημα “Στην κρίση όλοι μαζί μπορούμε”, ο Δήμος Ηρακλείου προχωράει σε συγκέντρωση σχολικών ειδών και γάλακτος για την κάλυψη αναγκών μαθητών, που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις αντιδημάρχους Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη και Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, οι Διευθύνσεις Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Ανάπτυξης αναλαμβάνουν δράση για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και γάλακτος που θα διατεθούν σε οικογένειες που αποδεδειγμένα, και έπειτα από έκθεση κοινωνικού λειτουργού, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και πλήρη αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών των παιδιών τους, ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους 2015-2016.

Ο δήμος επισημαίνει πως οι πολίτες που επιθυμούν να συμβάλουν «στην υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των παιδιών για πρόσβαση στη μόρφωση και στη διατροφή», έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ό,τι μπορούν σε σχολικά είδη (τσάντες, μολύβια, στιλό, μαρκαδόρους, γομολάστιχες, τετράδια, ντοσιέ κ.λπ.) αλλά και γάλα, εβαπορέ ή παστεριωμένο.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών και του γάλακτος πραγματοποιείται στη Λότζια στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη και συμμετοχή φορέων, συλλόγων και σωματείων, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Επιπλέον, συγκέντρωση ειδών γίνεται στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου (πρώην ΚΑΠΗ) και στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου από τις 8.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ