06-03-2021

Σύλληψη σπείρας ανηλίκων στις Αχαρνές

Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής, 4/9/2015, στον καταυλισμό Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 13 και 16 ετών, για σύσταση και συμμέτοχη σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με άλλους ανήλικους Ρομά που αναζητούνται, κατά το τελευταίο εξάμηνο είχαν συγκροτήσει σπείρα, που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος διερχόμενων οδηγών και πεζών, γύρω από τον καταυλισμό.

Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την αραιή κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών περιμετρικά του καταυλισμού, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, όπως τοποθέτηση εμποδίων στο οδόστρωμα και ρίψη λίθων, εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους και στη συνέχεια με την απειλή ή χρήση βίας και χρήση ροπάλων, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Με τον ίδιο τρόπο πλησίαζαν και τους διερχόμενους πεζούς, ηλικιωμένες κυρίως γυναίκες, από τις οποίες αφαιρούσαν κοσμήματα και τσάντες, ενώ στη συνέχεια τρέπονταν σε φυγή με κατεύθυνση τον καταυλισμό.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις ληστειών και 2 περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ