23-10-2020

Συγκλονιστικές εικόνες – Σκυλίτσα στην Ηλεία θηλάζει τρία ορφανά γατάκια (εικόνες)

Ένα απ’ τα παράξενα της φύσης που δείχνουν ότι η μητρότητα είναι θέμα ενστίκτου, έρχεται στη δημοσιότητα απ’ το χωριό Μυρσίνη Ηλείας.

Ο λόγος για την ιστορίας μιας σκυλίτσας έξι ετών που λόγω ατυχήματος δεν έμεινε ποτέ έγκυος και σήμερα είναι «μητέρα» τριών ορφανών γατιών.

Η κ. Ιωάννα Μητροπούλου και η κ. Αντζουλέτου Ζαχαρούλα πριν από περίπου 25 ημέρες, στη Μυρσίνη όπου διαμένουν, βρήκαν δίπλα σε θάμνο, τρία νεογέννητα γατάκια, χωρίς τη μητέρα τους.

Τα τρία γατάκια κατέληξαν λοιπόν στο σπίτι της κ. Ιωάννας η οποία έχει και ένα σκυλί τη Ζιζέλ, ένα ημίαιμο πίντσερ.

Τις δύο πρώτες μέρες η Ζαχαρούλα, η Ιωάννα και ο αδελφός της Νίκος φρόντιζαν τα γατάκια και τα τάιζαν κάθε δύο ώρες με μπιμπερό. Η Ζιζέλ βλέποντας τα γατάκια στο σπίτι όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά παρακολουθούσε με προσοχή. Την τρίτη ημέρα πλησίασε τα τρία γατάκια και τα πήρε με προσοχή στο καλάθι που κοιμάται. Και εκεί, όπως πρόσεξαν η Ιωάννα και ο Νίκος, αυτά άρχιζαν αν θηλάζουν αφού ξαφνικά η σκυλίτσα απέκτησε γάλα.

Η κτηνίατρος κ. Παναγιώτα Τσάγκου μιλώντας στο patrisnews.gr δίνει την εξής εξήγηση σε αυτή την περίεργη αλλά και όμορφη σχέση: «Αν και μεγαλώσαμε με τη ρήση “τρώγονται σαν το σκύλο με τη γάτα”, εδώ έχουμε μια εξαίρεση. Μια σκυλίτσα που όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και ανατρέφει τα γατάκια. Άλλο ένα παράδειγμα που η φύση μας διδάσκει. Η φύση βρίσκει πάντα λύση. Το ένστικτο της μητρότητας πάνω από όλα. Η σκυλίτσα, μέσω του συνδρόμου της ψευδοκύησης βρίσκει λύση για να σώσει έναν άλλον έμβιο οργανισμό που έχει ανάγκη. Αυξάνεται η ορμόνη, προλακτίνη, υπεύθυνη για την γαλακτοπαραγωγή και η σκυλίτσα παράγει γάλα. Κι όλα αυτά με τη φροντίδα δυο κοριτσιών που όχι μόνο δεν αδιαφόρησαν όταν βρήκαν τα γατάκια αντίθετα έχασαν τον ύπνο τους, άλλαξαν το πρόγραμμα τους και έκαναν τα αδύνατα δυνατά να τα σώσουν».