22-09-2020

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ κατά της απόλυσής του

 

Την ακύρωση της απόφασης απόλυσής του ζητά, με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο πρώην αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νικόλαος Παπαουλάκης, που τέθηκε εκτός ΕΕΤΤ λόγω της συμμετοχής του τον περασμένο Οκτώβριο, σε συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπαουλάκης είναι διδάκτωρ μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και το 2009 διορίστηκε μέλος της ΕΕΤΤ και εν συνεχεία αναβαθμίστηκε το 2013 σε αντιπρόεδρο, ενώ για ένα διάστημα 1,5 έτους άσκησε καθήκοντα προέδρου (λόγω μη καλύψεως της θέσης του προέδρου). Όπως αναφέρει στην αίτησή του, το Φθινόπωρο του 2017 του ζητήθηκε από τη Ν.Δ. να συμμετέχει σε συζήτηση στα γραφεία του κόμματος για τη μετάβαση του ραδιοφώνου από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή. Στο αίτημα ανταποκρίθηκε και παραβρέθηκε στη συνάντηση αυτή, όπως είχε κάνει και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν όταν κλήθηκε από άλλους φορείς (εκτός Ν.Δ.), σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Μετά τη συνάντηση αυτή δέχθηκε αρνητικά σχόλια από μερίδα του Τύπου, από τα οποία διασύρθηκε δημόσια, όπως υποστηρίζει καθώς εμφανίστηκε ως έμμισθος σύμβουλος βουλευτού της Ν.Δ., κ.λπ. Το θέμα τέθηκε στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ η οποία με πλειοψηφία ψήφων 6 υπέρ και μιας κατά, αποφάσισε ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα ο Νικόλαος Παπαουλάκης. Όμως, από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο με ψήφους 3-2 του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, με το σκεπτικό ότι έχει παραβιάσει την αρχή της αμεροληψίας που διέπει τη λειτουργία της ΕΕΤΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κορονοϊός: Οι πλατείες γέμισαν με περιπολικά – Από τα μεγάφωνα καλούν τους πολίτες να μη συνωστίζονται (video)

Στο αίτημά του στο ΣτΕ, υποστηρίζει ότι εσφαλμένα η απόφαση της απόλυσης υπέλαβε ότι επλήγη το κύρος της ΕΕΤΤ και ότι παραβιάζεται η αρχή της αμεροληψίας, λόγω της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του κ. Παπαουλάκη. Και αυτό γιατί παραβλέφθηκε ότι η δημοσιότητα που ακολούθησε από την συμμετοχή του στην επίμαχη συνάντηση στα γραφεία της Ν.Δ. (9.10.2017) δεν προσέβαλε το κύρος της ΕΕΤΤ, καθώς τα σχόλια που ακολούθησαν συνηθίζονται στην πολιτική αντιπαράθεση και είναι αδιανόητο να συνιστούν τεκμήριο έλλειψης πολιτικής ουδετερότητας, αλλά ούτε αποδεικνύουν αξιόπιστα την παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας, προσθέτει στην αίτησή του. Ακόμη, υποστηρίζει ότι η απόλυσή του είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.