25-02-2021

Επαναλαμβάνεται την Τρίτη η δίκη της ΧΑ

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού θα συνεχιστεί, αύριο Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, η δίκη της Χρυσής Αυγής σε μια διαδικασία που αν και έχει ξεκινήσει από τις 20 Απριλίου παραμένει ακόμα στο στάδια της συζήτησης επί των ενστάσεων.

Αναφορικά με το ζήτημα της τοποθεσίας που διεξάγεται η δίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες για τη μεταφορά της στο Εφετείο Αθηνών και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που αναμένεται είναι έτοιμη έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, σε αίτημά τους που είχαν απευθύνει προς στο δικαστήριο, είχαν ζητήσει από την έδρα τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, καθώς, όπως είχαν υποστηρίξει, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν επιτρέπουν αυτή η δίκη να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου βρίσκονται δεκάδες σχολικές μονάδες και σπίτια.
Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε δηλώσει, ρητά, ότι εάν το υπουργείο έχει στη διάθεσή του κατάλληλη αίθουσα, το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει τη μεταφορά της δίκης.

Εξάλλου, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές στις 8.00 π.μ.:

«Καλούμε κάθε αντιφασίστα/ρια κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετέχει στη συγκέντρωση μεταφέροντας το μήνυμα ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι εγκληματίες και ανεπιθύμητοι και πρέπει να καταδικαστούν. Ο φασισμός της εποχής μας πρέπει να αναχαιτιστεί!»

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ