01-11-2020

Αποκάλυψη για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη: «Πρόκειται ξεκάθαρα για δολοφονία»

Πολυσέλιδη έκθεση, που αναμένεται να θέσει σε νέες βάσεις την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, που βρέθηκε απανθρακωμένη στο αυτοκίνητό της σε περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας, ετοιμάζει ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Ο πραγματογνώμονας επιμένει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια, τη στιγμή που η δικογραφία για την υπόθεση έχει σταλεί στον εισαγγελέα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή κάνουν λόγο για αυτοκτονία, αν και περιμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Ο Γκουρμπάτσης αποκάλυψε ότι περιμένει από την ΕΜΥ το πιστοποιητικό των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τη μοιραία μέρα και άλλο ένα από τη Βουλγαρία, που θα αναφέρει τα υλικά κατασκευής του μπιτονιού με το πετρέλαιο.

«Όταν έχω στα χέρια μου αυτά τα δύο χαρτιά, θα είμαι έτοιμος να ολοκληρώσω την έκθεση, η οποία αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο αφορά τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο χρυσαφί αυτοκίνητο, το δεύτερο τις σημαντικότερες ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και στο τρίτο σκιαγραφείται το ψυχολογικό προφίλ του δράστη. Το τελευταίο θα προκύψει από στοιχεία που έχω στη διάθεση μου, όπως ο τρόπος δράσης του, τα χαρακτηριστικά της πυρκαγιάς και άλλες συνθήκες. Για την ώρα τον περιγράφω ως ψυχικά υγιή, ο οποίος είχε προσχεδιάσει πολύ καλά το έγκλημα, ώστε να φανεί ως αυτοκτονία», είπε ο απόστρατος αντιστράτηγος, δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, μιλώντας στην Espresso.

Ο κ.Γκουρμπάτσης ανέφερε ότι θέλει το πιστοποιητικό της ΕΜΥ για να προσδιορίσει την ώρα που άνοιξε η πόρτα του οδηγού και βγήκε καπνός ο οποίος άφησε τη γνωστή μουντζούρα.

«Με βάση τον προσανατολισμό του αυτοκινήτου της 44χρονης, όπως βρέθηκε στις 8 Ιανουαρίου στη θέση Μυρτιά Τριχωνίδας Θέρμου, το καπό έβλεπε βορειοδυτικά. Όμως με βάση τη μορφή που έχει πάρει το ίχνος της αιθάλης στην πόρτα, η διεύθυνση του ανέμου πρέπει να είναι νότια ή νοτιοδυτική. Αν η ΕΜΥ μου απαντήσει ότι η φορά του ανέμου δεν ήταν νότια – νοτιοδυτική, τότε δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει. Ή ότι το όχημα ήταν σε άλλο σημείο όταν εκδηλώθηκε η φωτιά ή ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά τις 12 το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου».

Για το χαρτί από τη Βουλγαρία, ο πραγματογνώμονας είπε ότι περιμένει να του σταλεί πιστοποιητικό με το υλικό κατασκευής του μπιτονιού «για να δούμε τη συμπεριφορά του στη φωτιά, γιατί εγώ υποστηρίζω ότι ούτε το μπιτόνι, ούτε και το πώμα ήταν στη θέση που βρέθηκαν, και ότι βρίσκονταν σε άλλες θέσεις και μετακινήθηκαν εκεί. Επίσης, αν το μπιτόνι βρισκόταν όντως στο σημείο όπου εντοπίστηκε, θα έπρεπε να είχε υποστεί αλλοιώσεις».

Πηγή πληροφοριών: Espresso