25-02-2021

Η ακαδημαϊκή κοινότητα καταδικάζει την επίθεση εις βάρος της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Την «απερίφραστη» καταδίκη της επίθεσης εναντίον της καθηγήτριας, Μαίρης Μπόση, εν ώρα της διδασκαλίας, εξέφρασε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.

Η ΠΟΣΔΕΠ εξέφρασε, επίσης, τη συμπαράστασή της στην καθηγήτριας και ανέφερε ότι πρόκειται για «μια ευθεία παραβίαση της αρχής της ακαδημαϊκής ελευθερίας στη διδασκαλία αλλά και του σεβασμού στην προσωπικότητα και την ανθρώπινη αξία μιας πανεπιστημιακής δασκάλου».

Η ΠΟΣΔΕΠ, με σχετική της ανακοίνωση, υπενθύμισε ότι το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κρουσμάτων βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους και σχολίασε: «Είναι φανερό ότι οι ομάδες αυτές που προσπαθούν με τη βία να επιβάλουν τις απόψεις τους έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας, τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών, δηλ. ουσιαστικά την κατάλυση του ακαδημαϊκού ασύλου το οποίο υποτίθεται ότι επικαλούνται και υπερασπίζονται. Πρόκειται περί διαστρέβλωσης, κακοποίησης και συστηματικής εκμετάλλευσής της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου από τις ομάδες αυτές οι οποίες έχουν πλήρως αποθρασυνθεί καθώς γνωρίζουν πια ότι δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει».

Τέλος, η Ομοσπονδία ανέφερε ότι η απλή καταδίκη των γεγονότων δεν αρκεί και κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία να «αναλάβουν τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους και να πράξουν ό,τι απαιτείται για την προστασία της ζωής των φοιτητών, του προσωπικού και της δημόσιας περιουσίας των πανεπιστημίων».

Καταδικάζει την επίθεση και η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

«Απερίφραστα» καταδικάζει η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πειραιώς την επίθεση που δέχθηκε η καθηγήτρια, Μαίρη Μπόση.

Σε σχετική ανακοίνωση, η πρυτανική αρχή χαρακτηρίζει «προσβλητική» την ενέργεια των ατόμων που εισήλθαν στον χώρο του πανεπιστημίου. «Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σύσσωμο στο πλευρό της συναδέλφου και συνεχίζει να επιτελεί το ακαδημαϊκό του έργο όπως κατά κανόνα πράττει. Τονίζεται δε ότι το Πανεπιστήμιο είναι χώρος που προάγει τη γνώση και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και όχι φερομένων σκοπιμοτήτων και ξένων προς το έργο του αντιπαραθέσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της πρυτανείας του ΠΑΠΕΙ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ