22-04-2021

Έκλεισαν οι πύλες στο μετρό Συντάγματος – Πότε κλείνουν στους υπόλοιπους σταθμούς (video)

Έκλεισαν οι μπάρες στο σταθμό του μετρό «Σύνταγμα», ενώ ανοιχτές θα μείνουν οι πύλες εισόδου των ΑμΕΑ και ανέργων.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα συνωστισμού, και προκειμένου να εξοικειωθεί το κοινό με τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θα κλείσουν οι μπάρες, το διάστημα 5 έως 10 Μαρτίου και 12 έως τις 14 Μαρτίου, εκτός των ωρών αιχμής (δηλαδή εκτός 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00).

Ο Οργανισμός εξήγγειλε το πλήρες κλείσιμο των πυλών σε 21 σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού έως τις 15 Μαρτίου. Εκτός από τον σταθμό «Σύνταγμα», στους σταθμούς «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος», «Μαρούσι» (αυτοί οι 15 σταθμοί θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου, πλην της πύλης των ΑμεΑ, η οποία θα κλείσει στις 15 Μαρτίου) και στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» (οι πύλες σε αυτούς τους 5 σταθμούς έχουν κλείσει, πλην της πύλης των ΑμεΑ, η οποία θα κλείσει στις 15 Μαρτίου).

Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή έως τις 15 Μαρτίου, ενδέχεται να προστεθούν κι άλλοι σταθμοί.

https://vimeo.com/258574372

Χρήσιμες οδηγίες

Το επιβατικό κοινό πρέπει να έχει εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο / κάρτα (ATH.ENA Ticket / ATH.ENA Card), να επικυρώνει το εισιτήριο / κάρτα στις πύλες του σταθμού εισόδου καθώς και να επικυρώνει το εισιτήριο / κάρτα στις πύλες του σταθμού εξόδου.

Δηλαδή, ο επιβάτης με σταθμό αφετηρίας, π.χ. την «Αττική» και τελικό προορισμό το «Σύνταγμα» και προκειμένου να εξέλθει από το σταθμό «Σύνταγμα», οφείλει να επικυρώσει το εισιτήριο / κάρτα πρώτα στις πύλες του σταθμού «Αττική» και στη συνέχεια στο «Σύνταγμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ