12-02-2021

Στο νοσοκομείο ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκε σήμερα Τετάρτη ο κρατούμενος Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας διαμαρτυρόμενος για την επιστροφή του στις φυλακές Λάρισας.

Η μεταφορά του στο νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητη μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη στο κελί του την ώρα που προσπάθησε να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Στις φυλακές Λάρισας δεν υπήρχε γιατρός εκείνη την ώρα.

«Το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται υπό το καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας ήδη στο νοσοκομείο, σημαίνει ότι οι χειρότεροι φόβοι μας για κίνδυνο της ζωής του, έχουνε επιβεβαιωθεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος του κρατουμένου, Φραγκίσκος Ραγκούσης και συμπλήρωσε: «Άμεσα πρέπει να γίνει αύριο η σύγκληση της ΚΕΜ. Είναι θέμα ζωής και θανάτου για ένα νέο άνθρωπο. Δεν μπορεί αυτοί που τάχθηκαν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο».

Αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν επιθέσεις και συμβολικές καταλήψεις τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να εγκριθεί η μεταφορά του Γιατζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού. 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ