25-10-2020

Οι αποκαλύψεις από το FBI συνεχίζονται: Δύο ύποπτες offshore που σχετίζονται με τη Novartis

  • Ογκώδης φάκελος παραδίδεται από το FBI στην ελληνική Δικαιοσύνη
  • Εμπεριέχονται υποκλαπείσες συνομιλίες και ηχογραφημένα ντοκουμέντα
  • Ποιοι έπαιζαν τον ρόλο του μεσάζοντα στη διαδρομή του «μαύρου» χρήματος
  • Οι δύο offshore που βρίσκονταν και στα Panama Papers

Νέες πληροφορίες σχετικά με τα όσα έχει στη διάθεσή του το FBI φέρνει στο φως η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέροντας ότι η αμερικανική Υπηρεσία Ερευνών θα παραδώσει την ελληνική Δικαιοσύνη έναν ογκώδη φάκελο ο οποίος αναμένεται να ρίξει κι άλλο φως στην υπόθεση που έχει μονοπωλήσει το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Δείτε επίσης: Οι νέες αποκαλύψεις και οι τρεις «περίεργοι» θάνατοι της Novartis

Στον φάκελο που στέλνει στην Ελλάδα το FBI περιέχονται υποκλαπείσες συνομιλίες αλλά και ηχογραφημένα ντοκουμέντα με πρωταγωνιστές στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, γιατρούς αλλά και αξιωματούχους που φέρεται ότι έπαιζαν τον ρόλο του μεσάζοντα στη διαδρομή του «αμαρτωλού» χρήματος.

Δείτε επίσης: Τρεις νεκροί στον δρόμο της Novartis

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στα στοιχεία που θα παραδώσει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών στην ελληνική Δικαιοσύνη, υπάρχουν και οι επωνυμίες αλλά και τα εταιρικά σχήματα τουλάχιστον δέκα εταιριών – οι περισσότερες offshore- για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είχαν άμεση σχέση με τη διαδρομή που έκανε το «μαύρο» χρήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Φωτιά σε νεοκλασικό κτίριο στον Κολωνό (video)

Δείτε επίσης: Πολλαπλάσια των τριών δισ. ευρώ η ζημιά από τη Novartis – Βρέθηκε νέα λίστα με 300 γιατρούς

Μάλιστα δύο από αυτές τις εταιρίες αναφέρονται στα περίφημα Panama Papers και ταυτόχρονα φέρεται ότι έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα. Την ώρα που οι εισαγγελείς διαφθοράς συνεχίζουν να ερευνούν πυρετωδώς την υπόθεση Novartis, το φως της δημοσιότητας έχουν ήδη δει νέα στοιχεία για το μεγάλο πάρτι στην υγεία.