26-10-2020

Οι νέες αποκαλύψεις και οι τρεις «περίεργοι» θάνατοι της Novartis

  • Τι έφερε στη δημοσιότητα ο κυριακάτικος Τύπος
  • Το όνομα του Πιτσιλίδη αναφέρεται από το FBI ως κεντρικό πρόσωπο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος
  • Ο μυστηριώδης θάνατος του Γιώργου Χατζηδάκη

Νέες αποκαλύψεις που παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, έφερε ο κυριακάτικος Τύπος, ενισχύοντας την υπόθεση χρηματισμού δημοσίων λειτουργών με ολοένα και πιο ατράνταχτα στοιχεία. Η αποκάλυψη μάλιστα της εφημερίδας Documento σχετικά και με τρίτο θάνατο εμπλεκόμενου, δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση.

Δείτε επίσης: Τρεις νεκροί στον δρόμο της Novartis

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Documento υποστήριξε σε δημοσίευμά της πως «τρεις άνθρωποι, οι οποίοι αναμφίβολα κινήθηκαν μέσα στους δρόμους της μαφίας του φαρμάκου που αποκαλύπτεται στην χώρα, είναι ήδη νεκροί». Αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Μαυρίκο και τον Μιχάλη Πιτσιλίδη, ο οποίος απεβίωσε επίσης τον Ιούνιο του 2016.

Δείτε επίσης: Πολλαπλάσια των τριών δισ. ευρώ η ζημιά από τη Novartis – Βρέθηκε νέα λίστα με 300 γιατρούς

Το όνομα του Πιτσιλίδη αναφέρεται επίσης από το FBI ως κεντρικό πρόσωπο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος ενώ στο παρελθόν φερόταν να είναι σύμβουλος του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ανάφλεξη μηχανής

Η εφημερίδα ανέδειξε και το θανατηφόρο ατύχημα του Γιώργου Χατζηδάκη στις 29 Αυγούστου του 2010, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε ανεγλέδη ενώ κινούνταν στην παραλιακή. Ο Γ. Χατζηδάκης φερόταν να είναι οδηγός του τότε επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, απασχολούμενος σε εταιρεία security ενώ η ακριψή μοτοσικλέτα που οδηγούσε φέρεται να είχε αγοραστείο από το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κλήρωση τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Δείτε επίσης: Novartis: Σκάνδαλο χωρίς παραλήπτες;

Οι γονείς του Γ. Χατζηδάκη δήλωσαν στην εφημερίδα πως «το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος, από τη δουλειά που έκανε, τη σχέση που είχε με τον Παπαδημητρίου και τη συνεχή επαφή τους, γνώριζε πολλά».

«Η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και κυρίως η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία και οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, να τιμωρηθούν αυστηρά», ανέφερε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας επιστολή του «Πληροφοριοδότη Β».

Ακολουθήστε μας στο Google News! Κάντε κλικ εδώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κλήρωση τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί