12-04-2021

Κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα

Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου καθώς η σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών αποδείχτηκε άκαρπη.

Δείτε επίσης: Άκαρπη η σύσκεψη για την υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από τεσσάρων ετών

Στη σύσκεψη, για τη σχεδιαζόμενη ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με την οποία έχει η ΚΕΔΕ έχει εκφράσει εξ αρχής τη διαφωνία της.

Έτσι, τη Δευτέρα συγκαλείται εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιό της, με αποκλειστικό θέμα την προωθούμενη προς ψήφιση αυτή διάταξη του υπουργείου Παιδείας. Την ημέρα εκείνη δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, με απόφαση που έλαβε από κοινού η ΚΕΔΕ με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και των βρεφονηπιοκόμων ( ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ). Επίσης, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές χιλιάδων γονέων με νήπια στους δημοτικούς σταθμούς που ζητούν να μην ψηφιστεί η σχετική διάταξη.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας, Πάνος Σκουρλέτης και Κώστας Γαβρόγλου, καθώς και η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου – και από τους φορείς, εκτός από την ΚΕΔΕ, τα προεδρεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ (βρεφονηπιοκόμοι) και της ΔΟΕ (δάσκαλοι).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Παιδείας απέρριψε την πρότασή της για απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αντιπρότεινε επίσης να προβλέπεται η δυνατότητα δυνητικής εφαρμογής της, που κι αυτό δεν έγινε δεκτό. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέλαβε ότι η ψήφιση της σχετικής διάταξης θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών. Επαναδιατύπωσε δε, το αίτημα για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Την αντίθεσή του στη διάταξη αυτή, εξέφρασε και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας ότι «υποβάλει τα παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση» και «επιπλέον, απαξιώνει και υποβαθμίζει το ρόλο των εκπαιδευτικών-παιδαγωγών αυτής της ηλικίας με κίνδυνο να μείνουν άνεργοι χιλιάδες συμβασιούχοι-εργαζόμενοι».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ