13-04-2021

Λαμία: Σε κρίσιμη κατάσταση πνευμονοπαθής επειδή του έκοψαν το ρεύμα (video)

Το δικό του δράμα ζει ένας 68χρονος άνδρας στη Λαμία ο οποίος πάσχει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και τα τελευταία δέκα χρόνια ζει με μηχανική υποστήριξη και συγκεκριμένα με την παροχή οξυγόνου. Ωστόσο, το πρωί της Πέμπτης, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, προέβη σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στο ένα δωμάτιο που κατοικεί μαζί με την σύζυγό του, κόβοντας επί της ουσίας το οξυγόνο στον άρρωστο άνδρα.

Λίγο αργότερα, ο 68χρονος διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το Lamianow, η ΔΕΗ όσο και το συνεργείο ήταν ενήμεροι, με έγγραφα, για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο άνδρας αλλά και την εξάρτηση του μηχανήματος με το ηλεκτρικό ρεύμα. Γνώριζαν πως η διακοπή του ρεύματος θα είχε προφανώς συνέπειες στην υγεία του.

Ωστόσο, το κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το ζευγάρι που κατοικεί σε ένα δωμάτιο νότια της Λαμίας δεν μπορεί να τύχει προστασίας από τη ΔΕΗ. Και αυτό γιατί λόγω έλλειψης χρημάτων, αναγκάστηκαν να ενοικιάσουν έναν χώρο σε παλιά αποθήκη ξυλείας, τον οποίο μετέτρεψαν σε ένα υποτυπώδες δωμάτιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η παροχή ρεύματος χρεώνεται σε επαγγελματικό χώρο με αποτέλεσμα να μην έχουν ενταχθεί σε κοινωνικό τιμολόγιο.

Η Κωνσταντίνα και ο Νίκος προσπαθούν να διαβιώσουν με 626 ευρώ το δίμηνο, ήτοι 313 ευρώ το μήνα. Με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να καλύψουν φάρμακα, ενοίκιο, ρεύμα, νερό, φαγητό. Μέχρι πριν δύο, χρόνια η Κωνσταντίνα έπαιρνε επίσης ένα επίδομα λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, το οποίο όμως της έκοψαν.

Κάπως έτσι, η οφειλή τους στη ΔΕΗ έφτασε τις 7.500 χιλιάδες, ποσό δυσθεώρητο για το ζευγάρι, που από χθες βρίσκεται στο νοσοκομείο Λαμίας, αγωνιώντας για τη συνέχεια.

Το πρωί της Παρασκευής υπήρξε μία επικοινωνία με την ΔΕΗ η οποία όμως ρητά ξεκαθάρισε στην κ. Κωνσταντίνα ότι θα πρέπει πρώτα να καταβληθεί μία προκαταβολή 150 ευρώ και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία της ρύθμισης και της επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης.

Πηγή: Lamianow

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ