13-04-2021

Έκτακτο δελτίο καιρού – Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού, αναμένεται από αύριο Σάββατο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τον καιρό τις επόμενες ημέρες θα συνοδεύουν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και στα ημιορεινά.

Αρχικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά:

α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και τη Δυτική Πελοπόννησο.

2. Σταδιακά μέχρι και τις απογευματινές ώρες την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στέρεα (περιλαμβανομένης της αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

3. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

β. Τις παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χωράς (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά:

α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Την Κυριακή τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Στέρεα και τη Δυτική Πελοπόννησο.

2. Τη Δευτέρα έκτος από τις προαναφερθείσες περιοχές βαθμιαία όλη την υπόλοιπη χωρά. τα φαινόμενα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονα από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β. Τις πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:

1. Την Κυριακή της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Στέρεας (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300 μέτρα).

2. Τη Δευτέρα και την Τρίτη της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα), της Δυτικής και Κεντρικής Στέρεας (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ