27-02-2021

«Ήμουν σε άμυνα δεν ήθελα να τον σκοτώσω», υποστηρίζει ο χρυσαυγίτης Μπέλλος, για το έγκλημα στους Αμπελόκηπους

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη του 60χρονου χρυσαυγίτη και πρώην αστυνομικού, Φώτη Μπέλλου, ο οποίος είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον 68χρονο Πρόδρομο Μαρκόπουλο, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους τον Οκτώβρη του 2016.

Δείτε επίσης: Προβλήματα σε όλη τη γειτονιά δημιουργούσε ο δράστης του εγκλήματος στους Αμπελόκηπους

Δείτε επίσης: Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας στην Πανόρμου – Yποψήφιος της Χρυσής Αυγής το 2012 (εικόνα – video)

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως βρισκόταν σε άμυνα και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα και σημείωσε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα.

Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. Όλα έγιναν υπό συνθήκες φόβου… Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή ανέφερε στην απολογία του ο 60χρόνος.

Δείτε επίσης: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο συνταξιούχος αστυνομικός για τη δολοφονία στους Αμπελόκηπους

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε πολλές φορές από την Έδρα για το όπλο που είχε μαζί του, αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες το χρησιμοποίησε, και απάντησε ότι φοβόταν για τη ζωή του, διότι το θύμα ήταν απειλητικό και εριστικό απέναντι του όλο το προηγούμενο διάστημα. Είπε επίσης, ότι το θύμα τον εγκλώβισε ανάμεσα σε αυτοκίνητα και ότι φοβήθηκε για την ζωή του: “Το έβγαλα κάτω από αυτές τις συνθήκες για να προστατευτώ. Δε με φοβόταν εκείνος, ήταν γυμναστής, θεωρούσε ότι δεν μπορώ να τα βάλω μαζί του. Ή θα με σκότωνε, ή θα με τραυμάτιζε σοβαρά… Πίστευα ότι θα οπισθοχωρούσε… Ένιωσα ότι απειλείται η ζωή μου, φοβήθηκα πάρα πολύ και έκανα χρήση του όπλου για εκφοβισμό“.

Η δίκη,που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, θα συνεχιστεί στις 20 Μαρτίου με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ