24-02-2021

Πλήρωμα σε πλοίο της Danaos Shipping ανακάλυψε τεράστια ποσότητα κοκαΐνης (video)

  • Τα ναρκωτικά ανακάλυψε το ίδιο το πλήρωμα σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, όπου ήταν κρυμμένα
  • Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι της Γένοβας και στο σημείο έχουν σπεύσει οι αρχές

Πλοίο της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd που πλέει με σημαία Μάλτας μετέφερε ύποπτο εμπόρευμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για 300 κιλά κοκαϊνης.

Τα ναρκωτικά ανακάλυψε το ίδιο το πλήρωμα σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, όπου ήταν κρυμμένα. Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι της Γένοβας και στο σημείο έχουν σπεύσει οι αρχές.

Διαβάστε την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας: «Το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρίας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών. Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον Πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις «επικίνδυνων αγαθών», δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container – ψυγείων). Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου».

Δείτε επίσης: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης σε πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα

Φωτογραφίες – βίντεο: genova.it

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ