18-05-2021

Οδηγός τιμωρήθηκε από νεαρή ΑμΕΑ που της απέκλεισε την πρόσβαση στο πεζοδρόμιο

Ένας οδηγός από το Ηράκλειο της Κρήτης τιμωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι (4/2) από μια νεαρή ΑμΕΑ αφού πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην απόληξη μιας διάβασης πεζών, μπροστά ακριβώς από τη ράμπα, εμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση στο πεζοδρόμιο των ΑμΕΑ.

Να σημειωθεί πως η παραλιακή λεωφόρος του Ηρακλείου αποδεικνύεται «άφιλη» στα ΑμΕΑ και αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά.

Η νεαρή ΑμΕΑ προσπάθησε να διασχίσει με το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο της τη διάβαση πεζών η στάθμευση όμως την εμπόδισε και έτσι μη έχοντας κι άλλη επιλογή, αποφάσισε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, της ελεύθερης και απρόσκοπτης κίνησης στους δρόμους, όπως όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως. Δεν δίστασε να ακινητοποιήσει το αμαξίδιό της, δίπλα στις πόρτες του οχήματος, προκειμένου να εμποδίσει τον οδηγό να απομακρυνθεί, στην περίπτωση που κατέφθανε στο μεταξύ, και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία για τα περαιτέρω.

Έτσι, στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ, η τροχονομική παράβαση βεβαιώθηκε και με τη συνδρομή των αστυνομικών η κοπέλα μπόρεσε να αποκτήσει την πρόσβαση που δικαιούται στο πεζοδρόμιο, δίδοντας παράλληλα ένα «καλό μάθημα» στον οδηγό που δεν θυμήθηκε ότι υπάρχουν και συνάνθρωποι σ’ αυτήν την πόλη…

Πηγή: cretapost.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ