07-05-2021

«Στο συλλαλητήριο θα πω ότι το Μακεδονικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα», τονίζει ο Κασιμάτης (video)

Λίγες ώρες πριν από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης μίλησε στον ΣΚΑΪ για το μήνυμα που θα απευθύνει από την εξέδρα της διαδήλωσης, όπου είναι κεντρικός ομιλητής.

Δείτε επίσης: Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – «Αστακός» η Αθήνα, κλειστοί δρόμοι και μετρό (εικόνες)

«Ο λαός που κατεβαίνει στο δρόμο και που κατέβηκε στην Θεσσαλονίκη, το μόνο που δεν μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι εθνικιστές ή φασίστες και βέβαια δεν μπορούμε να το πούμε για τον κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη», ανέφερε αρχικά ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αυτό που γίνεται σήμερα με το μακεδονικό είναι υπογεγραμμένο ήδη από το 2010 με την βασική δανειακή σύμβαση που υποδούλωσε την Ελλάδα και κατευθύνεται από τις ξένες δυνάμεις, ειδικά από την βουλιμία των ΗΠΑ, που θέλουν μια επέμβαση στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης που είναι τα Βαλκάνια», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Κασιμάτης.

«Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, που η Ευρώπη δεν το βλέπει, αλλά εμείς το βλέπουμε γιατί αυτό που γίνεται θα πρέπει να το πληρώσουμε εμείς με ένα κομμάτι της ιστορικής μας ταυτότητας», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ