12-05-2021

«Αστακός» η Αθήνα ενόψει συλλαλητηρίου – Πυρετώδεις οι προετοιμασίες (εικόνες)

  • Από το Σάββατο έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες
  • Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • Ταμπουρώνεται το κέντρο
  • Ποιοί δρόμοι κλείνουν

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ενόψει του συλλαλητηρίου στην Αθήνα για το Σκοπιανό αύριο Κυριακή.

Τα μέτρα της αστυνομίας μεγάλα με την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας να αποκλείεται με απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 6 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα προχωρά η αστυνομία λόγω της διεξαγωγής του συλλαλητηρίου.

Δείτε επίσης: «Φρούριο» η Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο – Κλείνουν δρόμοι και μετρό

Σύμφωνα με την απόφαση της Τροχαίας κλειστές θα είναι για τους οδηγούς όλες οι κεντρικές λεωφόροι της Αθήνας και οι κάθετοι οδοί αυτών από το Ψυχικό μέχρι τον Νέο Κόσμο και από την Κυψέλη μέχρι το Γκάζι.

Δείτε επίσης: Απόπειρα τρομοκράτησης καταγγέλλουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου – Ποιοι θα είναι ομιλητές (video)

 Τα έκτακτα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής ωστόσο αρκετοί δρόμοι θα αρχίσουν να δίνονται στην κυκλοφορία από νωρίτερα ανάλογα με τις συνθήκες.

Δείτε επίσης: «Καπέλωμα» του συλλαλητηρίου από τον Πορτοσάλτε για τους #Παραιτηθείτε

Δείτε επίσης: Αλλαγή πλεύσης από τον Ιερώνυμο – Υπέρ του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό στην Αθήνα

Απροσπέλαστο το Σύνταγμα

Με εντολή της αστυνομίας την Κυριακή θα κλείσουν από τις 10:00πμ οι σταθμοί του Μετρό “Σύνταγμα”, “Πανεπιστήμιο” και “Ομόνοια”, λόγω του συλλαλητηρίου.

Τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Αστυνομία, εκτός από την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του συλλαλητηρίου, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι ειρηνικό, είναι τυχόν δράσεις ακροδεξιών, αλλά και ενδεχόμενες συγκρούσεις με αντιεξουσιαστές σε τέτοια περίπτωση.

Για το λόγο αυτό θα ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να μην υπάρξει επαφή των αναρχικών, που έχουν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση για τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια, με τον κύριο όγκο του συλλαλητηρίου, που είναι προγραμματισμένο για τις 14.00 στο Σύνταγμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ