17-05-2021

Απετράπη ακροδεξιό σχέδιο για προβοκάτσια στα Ίμια

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της χώρας, καθώς αποτράπηκε μια προβοκάτσια στα Ίμια από μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε η efsyn.gr, φερόμενο μέλος ακραίας οργάνωσης επιχείρησε να βρει πλωτό μέσο για να μεταβεί στα Ίμια, θυμίζοντας την κρίση του 1996 με την Τουρκία. Δεν του επετράπη από τις αρχές, οι οποίες τον έχουν θέσει υπό παρακολούθηση.

Με πρόσφατες τις δηλώσεις του συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, ότι «η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν» και τις προκλητικές προειδοποιήσεις ότι «θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο», η κίνηση αυτή αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα είναι τα παιχνίδια με τη φωτιά του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.

Δείτε επίσης: Πρόκληση από σύμβουλο Ερντογάν: Αν πατήσουν πόδι στα Ίμια οι Έλληνες, θα τους το κόψουμε

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της efsyn.gr, ένα άτομο του εθνικιστικού χώρου πήγε στην Κάλυμνο και από εκεί επιχείρησε να βρει βάρκα ή πλοιάριο να τον μεταφέρει στα Ίμια, αλλά εντοπίστηκε από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, και δεν του επιτράπηκε -ούτε θα του επιτραπεί να φύγει. Αν και δεν έχει συλληφθεί, παρακολουθείται στενά.

Σύμφωνα με πληροφορίeς της «Εφ.Συν.» το άτομο αυτό ανήκει σε εθνικιστική οργάνωση που φέρει το όνομα «Ανακατάληψη», η οποία στόχο είχε να φτάσει μέλος -ή μέλη της- στα Ίμια, να πατήσει στο νησί και κατά συνέπεια να προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας.

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης τα μέλη της με βίντεο και κείμενα αμφισβητούν τα 6 μίλια στο Αιγαίο, καταφέρονται κατά του Ισλάμ και εκφέρουν αντισημιτικά μηνύματα.

Πηγή: efsyn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ