15-05-2021

Αίσιο τέλος για την περιπέτεια της 35χρονης στον Όλυμπο – Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

  • Η γυναίκα είχε πέσει σε χαράδρα, σε υψόμετρο 2.697 μέτρων
  • Την παρέλαβε ελικόπτερο τύπου τύπου Super Puma από τη Ρόδο και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Λάρισας

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 35χρονης από τα Σκόπια που τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια ανάβασης στον Όλυμπο, στην περιοχή Στεφάνι. Η γυναίκα είχε πέσει σε χαράδρα, σε υψόμετρο 2.697 μέτρων.

Δείτε επίσης: Θρίλερ με την τραυματισμένη γυναίκα στον Όλυμπο – Αναμένεται νέα απόπειρα αερομεταφοράς

Αναλυτικότερα, άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ κατάφεραν να την εντοπίσουν και να την ανασύρουν και να την μεταφέρουν στο ορεινό καταφύγιο “Αποστολίδης”.

Από εκεί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, την παρέλαβε ελικόπτερο τύπου τύπου Super Puma από τη Ρόδο και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλεύεται.

Το ιστορικό της διάσωσης

Σε εξέλιξη βρισκόταν το Σάββατο μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση της γυναίκας που έχει τραυματιστεί στο λούκι του Στεφανιού, στον Όλυμπο,έχει ξεκινήσει από τις 11 το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η κατάσταση υγείας της γυναίκας είναι σοβαρή.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μια ορειβάτη περίπου 35 χρονών, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρα.

Στην επιχείρηση για τη διάσωσή της συμμετείχαν 11 πυροσβέστες αλλά και ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ