14-05-2021

Θρίλερ με την τραυματισμένη γυναίκα στον Όλυμπο – Αναμένεται νέα απόπειρα αερομεταφοράς

  • Από ώρα σε ώρα η νέα απόπειρα αερομεταφοράς της 35χρονης
  • Συνεχίζεται η περιπέτεια στο ψηλότερο βουνό της χώρας 
  • Στο σημείο επιχειρούν 11 πυροσβέστες αλλά και ελικόπτερο super puma
  • Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε στις 11 το πρωί του Σαββάτου
  • Τελείωσαν τα καύσιμα του super puma και έφυγε από την περιοχή

Νέα απόπειρα μεταφοράς από αέρος της 35χρονης ορειβάτισσας που έχει τραυματιστεί σοβαρά στον Όλυμπο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις μεταμεσονύχτιες ώρες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η επιχείρηση διάσωσης της 35χρονης γυναίκας η οποία, το πρωί, τραυματίστηκε βαριά μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Το ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπόρεσε να την προσεγγίσει και αποχώρησε από την περιοχή επειδή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τελείωσαν τα καύσιμα.

Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρεται με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη» και αναμένεται αύριο το πρωί να επιστρέψει το super puma προκειμένου να διακομιστεί στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Το ιστορικό της διάσωσης

Νωρίτερα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση της γυναίκας που έχει τραυματιστεί στο λούκι του Στεφανιού, στον Όλυμπο, έχει ξεκινήσει από τις 11 το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η κατάσταση υγείας της γυναίκας είναι σοβαρή.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μια ορειβάτη περίπου 35 χρονών, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρα.

Στην επιχείρηση για τη διάσωσή της συμμετέχουν 11 πυροσβέστες αλλά και ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ