06-05-2021

Πριν έναν χρόνο δολοφόνησαν την παιδοψυχίατρο Θώμη Κουμπούρα – Οι εξελίξεις

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την άγρια δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, με πάνω από 15 μαχαιριές, στη Λαμία, στις 28 Δεκεμβρίου του 2016, ένα έγκλημα που συγκλόνισε όλη τη χώρα.

Έναν χρόνο μετά, η Δικαιοσύνη δεν έχει κατορθώσει ακόμη να φέρει σε δίκη τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της παιδοψυχιάτρου, Χρήστο Μπαλαντίνα, o οποίος σχετιζόταν με την ομάδα του Αρτέμη Σώρρα.

Δείτε επίσης: Δολοφονία παιδοψυχιάτρου: «Τη σκότωσα γιατί μου ζήτησε να χωρίσουμε»

Μόλις πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε το στάδιο της προανάκρισης και πλέον η δικογραφία είναι στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, η πρόταση του οποίου θα κατατεθεί στο Συμβούλιο, που θα εκδώσει το βούλευμα για την παραπομπή του στο Μεικτό Ορκωτό.

Δείτε επίσης: Η κλήση στο κινητό της δολοφονημένης Κουμπούρα στον Αρτέμη Σώρρα

«Αναμένουμε να γίνει το Δικαστήριο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού…», λέει στο LamiaReport η δικηγόρος, Ελευθερία Ψύλλου, που γνώριζε προσωπικά την Θώμη Κουμπούρα και μαζί με τον γνωστό ποινικολόγο, Θέμη Σοφό, θα είναι η Πολιτική Αγωγή στην αναμενόμενη δίκη.

Σε αυτό το στάδιο, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να προλάβει να ορίσει την ακροαματική διαδικασία και να εκδώσει απόφαση πριν την έλευση του 18μηνου.

«Αν και οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να αναπληρώσει το τεράστιο κενό από την απώλεια του ανθρώπου μας, περιμένουμε όχι μόνο εμείς αλλά και η ίδια η κοινωνία την παραδειγματική τιμωρία δολοφόνων που έχουν διαπράξει τέτοια ειδεχθή εγκλήματα…», λέει στο LamiaReport ο αδερφός της Θώμης, Σάββας Κουμπούρας.

Η οικογένεια έχει ζητήσει δια μέσω των συνηγόρων της να εξεταστούν κι άλλα στοιχεία, όπως το laptop του Μπαλαντίνα, που έμεινε στην Αθήνα και το άτομο που το είχε και τον είδε πριν φύγει για Λαμία και κάνει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Στη δικογραφία, εκτός από την έκθεση του Ιατροδικαστή, υπάρχουν και οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, οι οποίες επίσης καθυστέρησαν σημαντικά και παραδόθηκαν μόλις τον προηγούμενο μήνα. Παρά τα διάφορα που κατέθεσε μεταξύ άλλων ο καθ΄ ομολογία δράστης του εγκλήματος, μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η όλη προσπάθειά του να κρύψει τα ίχνη του και φυσικά το όπλο.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη Μπαλαντίνα έγινε δύο ημέρες αργότερα, στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, όπου είχε φροντίσει να κρυφτεί, αφού πρώτα φρόντισε με επιμέλεια να εξαφανίσει όσα ίχνη μπορούσε, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι είχε περάσει από το σπίτι της δολοφονημένης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ