10-05-2021

Σήμερα η απόφαση για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης – Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Τα εισοδηματικά κριτήρια
  • Πώς γίνεται η αίτηση

Σήμερα εκδίδεται η υπουργική απόφαση για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Στη συνέχεια, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Για τους άγαμους το εισοδηματικό όριο έχει τεθεί στις 12.000 ευρώ, με ακίνητη περιουσία που δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας.

Για τους έγγαμους διαμορφώθηκε στις 20.000 ευρώ με περιουσία μέχρι 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας.

Για έγγαμους με ένα τέκνο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ.

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες διαμορφώθηκε στις 22.000 ευρώ. 

Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα για τους άγαμους και για τα πρώτα 100 μέτρα για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Η αίτηση

 Η αίτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης υποβάλλεται στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Οι φορολογούμενοιμε τους κωδικούς πρόσβασής τους, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος.

Στην αίτηση μεταξύ των άλλων αναγράφονται:ΑΦΜ, ονοματεπώνυμό, αριθμός εξαρτώμενων τέκνων, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, καθώς και η επιφάνεια της κύρια κατοικίας.

Τονίζεται ότι το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η Ιανουαρίου και η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί εντός του επόμενου μήνα για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ