05-03-2021

Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών για τη διαχείριση απορριμμάτων στη δυτική Αττική

Καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών και μέσω διαδικτύου ενάντια στην επέκταση της χωματερής στη Φυλή και της χρήσης ανενεργών λατομείων της ευρύτερης περιοχής σε χώρους διαχείρισης απορριμμάτων, πραγματοποιεί το Δυτικό Μέτωπο, που αποτελεί συντονισμό φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι από τον περασμένο Οκτώβριο, που έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών έως σήμερα έχουν υπογράψει χειρόγραφα περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Φυλής, της Πετρούπολης και των όμορων περιοχών. Πλέον, οι ενδιαφερόμενοι που δεν μπόρεσαν να υπογράψουν στα έντυπα που έχουν διακινηθεί, μπορούν να το πράξουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας: https://secure.avaaz.org/el/petition/petition_5a2d8d453142a

«Η Δυτική Αττική είναι η περιοχή που για δεκαετίες και κατ’ αποκλειστικότητα υποδέχεται τα σκουπίδια ολόκληρης της Αττικής, πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα στα θέματα της υγείας και της (μη) προστασίας του περιβάλλοντος. Οι κάτοικοί της αντιμετωπιζόμαστε σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας», τονίζει το συντονιστικό συλλογικοτήτων. Επισημαίνει ακόμα ότι «ο ΧΥΤΑ της Φυλής, όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά επεκτείνεται και μεγαλώνει. Το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών (ΕΜΑΚ) σχεδιάζεται να διπλασιάσει τη δυναμικότητά του. Ο αποτεφρωτήρας επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων δεν απομακρύνεται. Μια ιδιωτική εταιρεία (WATT ΑΕ) αδειοδοτείται για να ξεκινήσει -πάλι- τις παλιές της δραστηριότητες μέσα στην εγκατάσταση της Φυλής», ενώ παράλληλα «οι περισσότεροι χώροι που διερευνώνται είναι -πάλι- στα Δυτικά, με προμετωπίδα τα ανενεργά λατομεία Μουσαμά, Μελετάνι και ΤΙΤΑΝ».

Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα, μαζικοί φορείς της Δυτικής Αθήνας και ο Δήμος Πετρούπολης, διοργανώνουν συλλαλητήριο τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 13:00, μπροστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος (Μεσογείων 119 – στάση Κατεχάκη του μετρό).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ