21-04-2021

Σε 20 χρόνια καταδικάστηκε ο 76χρονος που πυροβόλησε δικηγόρο στη Θεσσαλονίκη

Σε 20 χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 76χρονος που πυροβόλησε τον 45χρονο δικηγόρο του, επειδή τον θεωρούσε υπεύθυνο για τη δικαστική έκβαση που είχε η υπόθεση που του είχε αναθέσει.

Δείτε επίσης: Πυροβόλησαν δικηγόρο στη Θεσσαλονίκη – Παραδόθηκε ο δράστης

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις φυλακές.

Δείτε επίσης: Προφυλακιστέος ο 76χρονος που πυροβόλησε εν ψυχρώ τον δικηγόρο του

Το πρωτοφανές περιστατικό διαδραματίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο γραφείο του δικηγόρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από λογομαχία, ο δράστης έβγαλε ένα περίστροφο που είχε πάνω του και πυροβόλησε τρεις φορές τον 45χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σε διάφορα σημεία του σώματος. Αμέσως μετά, ο ηλικιωμένος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, ενώ ο δικηγόρος διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου μετά από μακροχρόνια νοσηλεία, επανήλθε.

Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 76χρονος είπε πει ότι ξέσπασε καβγάς, όταν ο δικηγόρος τον ενημέρωσε ότι παραιτείται από υπερασπιστής του. Ο ίδιος απολογήθηκε τότε, ότι θα έβγαινε το σπίτι του σε πλειστηριασμό, βάσει δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα αδέλφια του σε αντιδικία που είχαν για τα κληρονομικά τους. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, πάντως, ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε στη διάρκεια πάλης με τον δικηγόρο.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ