23-04-2021

Μετά τον Ολυμπιακό, ο Μαρινάκης παραιτήθηκε και από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά

Με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης, που είναι ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Πειραιάς Νικητής”, απέδωσε την παραίτησή του στην άδικη – όπως είπε – παραπομπή του σε δίκη, χωρίς στοιχεία, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτά που του καταλογίζονται. Ο κ. Μαρινάκης, που πριν λίγες ημέρες είχε παραιτηθεί και από πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε λόγο για “καθοδηγούμενη εκστρατεία λάσπης” και σημείωσε ότι “ο λαός του Πειραιά έχει ήδη απομακρυνθεί από τους πολιτικούς απατεώνες και τους λαοπλάνους που κυβερνούν τον τόπο και τους χαρίζει πλέον τα ποσοστά που τους αξίζουν”.

Δείτε επίσης: Αποχωρεί ο Μαρινάκης από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός – Αναλαμβάνει ο Μώραλης

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι “αυτοί που κόπτονται υπέρ των συμφερόντων του, σηκώνοντας την αριστερή γροθιά, ενώ με το δεξί χέρι υπόγραψαν μονοπωλιακές συμφωνίες, αποκλείοντας από το λιμάνι που δίνει ψωμί σε χιλιάδες εργαζόμενους τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας σύντομα θα τα δούμε μπροστά μας. Συρρίκνωση της απασχόλησης και μισθούς πείνας σε όσους απομείνουν” είπε , κάνοντας ονομαστική αναφορά τόσο στον πρώην υπουργό, Θοδωρή Δρίτσα όσο και στην επικεφαλής της παράταξης “Λιμάνι της Αγωνίας”, Μαρία Σταθάκη. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε “δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, ούτε και να λυγίσω απέναντι στους λασπολόγους. Αυτή είναι η δική μου υπόσχεση, απέναντι σε όλους τους πολίτες του Πειραιά”. Επίσης είπε ότι γνώριζε πως “αργά ή γρήγορα θα πλήρωνα το τίμημα της απόφασής μου, να προσφέρω στα κοινά για να γίνει ο Πειραιάς, αυτό που του στέρησαν οι πολιτικοί”.

Δείτε επίσης: Το βούλευμα για τους «στημένους» αγώνες: Σε δίκη ο Μαρινάκης και άλλοι 27 για κακουργήματα

Aναφερόμενος στην παράταξη που διοικεί σήμερα το Δήμο, τόνισε ότι ο “Πειραιάς Νικητής” με το όραμά του, γυρνάει σελίδα και χτίζει την επόμενη μέρα χωρίς εμμονές, αποκλεισμούς, δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς. Ο “Πειραιάς Νικητής” ήρθε για να μείνει εντός και εκτός των ορίων της πόλης, «για το καλό των Δημοτών και του τόπου».
Τέλος αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που με προσωπική του δαπάνη έγιναν αυτά τα χρόνια στον Πειραιά.

Ο κ. Μαρινάκης έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη, επαναλαμβάνοντας «η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν, ο άνθρωπος αντέχει».

Στηρίζουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής”

Τη στήριξή τους «με όλες τους τις δυνάμεις» εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Στην ανακοίνωση μιλούν για την «ανεκτίμητη» προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη «όχι μόνο στον μεγαλύτερο σύλλογο της πόλης και της χώρας τον Ολυμπιακό», αλλά και στην πόλη του Πειραιά. «Ειδικά, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομικοκοινωνική συγκυρία προσφέρει ανελλιπώς σε πολίτες που είχαν και έχουν ανάγκη. Είναι παρών όπου το δημοτικό συμβούλιο ή άλλος φορέας της πόλης ζητήσει τη βοήθεια του», σημειώνουν.

Ενώ προσθέτουν: «Η διαρκής προσφορά του στη Μητρόπολη Πειραιώς είναι μοναδική, η συνδρομή του στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. μέσω της οποίας σιτίζονται ετησίως 160 άπορες οικογένειες, η διαρκής υποστήριξη ατόμων της τρίτης ηλικίας, η τεράστια στήριξη του στους πρόσφυγες που παρέμεναν για 6 μήνες στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και η γενικότερη στήριξη της πόλης μας μέσω πολλαπλών δωρεών σε διάφορους τομείς που έχουν να κάνουν με την προβολή της πόλης, τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με την ανάπλαση πλατειών και παιδικών χαρών, αποτελούν πρωτοβουλίες πρωτόγνωρες για τον Πειραιά που δείχνουν το ήθος του.»

Εξάλλου όπως επισημαίνουν έχουν «απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεπηρέαστη Ελληνική Δικαιοσύνη» καθώς οι κατηγορίες που επιχείρησαν κάποιοι να του αποδώσουν «θα πέσουν και θα αποδειχθεί περίτρανα η απόλυτη δικαίωση του».

Εν κατακλείδι η ανακοίνωση αναφέρει πως αν ο κ. Μαρινάκης δεν θα κατέχει τη θέση του, ως πρώτος σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο, θα παραμείνει όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα δίπλα τους, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ