18-04-2021

Στο εδώλιο ο Ψυχάρης για το δάνειο των 57 εκατ. ευρώ

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης μαζί με δέκα τραπεζικά στελέχη, παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε σχέση με την υπόθεση δανείου που είχε λάβει ο πρώην εκδότης.

Το βούλευμα, υιοθετώντας ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Αικατερίνης Αντωνίου, διατάσσει να δικαστεί ο κ. Ψυχάρης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και για απιστία οι δέκα συγκατηγορούμενοί του, στελέχη της Alpha Bank.

Δείτε επίσης: Όργιο δανειοδότησης προς τον ΔΟΛ και τον Στ. Ψυχάρη αποκαλύφθηκε στην εξεταστική

Η υπόθεση, για την οποία ασκήθηκε πριν περίπου ενάμιση χρόνο ποινική δίωξη μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, αφορά δάνειο ύψους περίπου 57 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει ο κ. Ψυχάρης από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δανειοδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας.

Μετά την άσκηση της δίωξης από την Οικονομική Εισαγγελία, ο ΔΟΛ είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι η επίμαχη χρηματοδότηση του κ. Ψυχάρη ως μετόχου του Ομίλου «χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων».

Δείτε επίσης: Την παραπομπή του Σταύρου Ψυχάρη σε δίκη για κακούργημα ζητά η Εισαγγελέας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ