12-02-2021

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 58χρονου δολοφόνου της Ζέμπερη

  • Ο δικηγόρος έστειλε επιστολή στα ΜΜΕ
  • Λέει πως δεν ήθελε να δικαιολογήσει το έγκλημα

Παραιτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του 58χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου της 32χρονης άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη Νίκος Λουκόπουλος.

Με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ ο κ. Λουκόπουλος γνωστοποίησε την απόφασή του και εξήγησε τους λόγους. Όπως αναφέρει από την πρώτη στιγμή σκοπός του δεν ήταν να δικαιολογήσει μια «ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά» αλλά «να καταδείξει τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις».

Ο δικηγόρος σημειώνει χαρακτηριστικά πως «ο κατηγορούμενος επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Στη δήλωσή μου της 9ης Νοεμβρίου 2017 είχα τονίσει πως σκοπός μου, ως νομικού παραστάτη του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, είναι να καταδείξω τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις και επ’ ουδενί να δικαιολογήσω μία ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, δηλαδή της αναγνώρισης τυχόν ελαφρυντικών περιστάσεων, διαμορφώθηκε η υπερασπιστική γραμμή. Εν τούτοις, ο κατηγορούμενους επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή, με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή. Βεβαίως είναι δικαίωμά του και το σέβομαι. Εχω με τη σειρά μου, όμως, το δικαίωμα να επιλέξω να μην εκπροσωπώ πλέον τον κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστώνω ότι υπάρχει διάσταση στην υπερασπιστική τακτική, η οποία διάσταση, εκφράζεται με το περιεχόμενο της απολογίας του.

Οσον αφορά τα έκτροπα που έλαβαν χώρα από συγγενείς και οικείους του θύματος, έχω πει εξαρχής πως αντιλαμβάνομαι την οδύνη και την οργή τους. Ομως η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί και η εποχή του Lynch έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται και δεν υποκαθίσταται από κανέναν. Οι συλλειτουργοί της, παραμένουμε στις επάλξεις, μαχόμενοι και υπερασπιζόμενοι την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της, ως θεμέλιο της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα και καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς που αντίκρισε το Πανελλήνιο, με τις ύβρεις, τις απειλές και τους προπηλακισμούς, υπό τύπον όχλου, σε βάρος μου και σε βάρος αστυνομικών απλώς και μόνο επειδή προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Τέλος, παραδίδω στην αξιολογική κρίση της κοινωνίας τους νταήδες που απρόκλητα μου επιτέθηκαν πισώπλατα».

Δείτε επίσης: Κατάσταση πολιορκίας στην Ευελπίδων – «Mόνο ο θάνατος του αξίζει» (εικόνες – video)

 Την Παρασκευή, ο 58χρονος, Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν-Σοροπίδης, κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την πολύωρη απολογία που έδωσε ενώπιον του 18ου Τακτικού Ανακριτή.

Δείτε επίσης: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Ζέμπερη – Τον φυγάδευσαν οι αρχές (video)

Ο κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη φυγαδεύτηκε από τα δικαστήρια κάτω από ιδιαίτερα ισχυρή αστυνομική δύναμη, αφού συγγενείς και φίλοι της νεαρής εφοριακού τον περίμεναν για να τον λιντσάρουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ