08-03-2021

Ερευνώνται οι συνθήκες που οδήγησαν στον ακρωτηριασμό του 52χρονου υπαλλήλου στην Πάτρα

Tο αριστερό του χέρι έχασε o 52χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, υπάλληλος στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Τρίτης, όταν εξερράγη στα χέρια του συσκευασία που μετέφερε στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας από τα Δικαστήρια της πόλης.

Δείτε επίσης: Την παλάμη του έχασε υπάλληλος καθαριότητας στην Πάτρα μετά από έκρηξη (εικόνα – video)

Εν μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους που βρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή της έκρηξης, ο άτυχος 52χρονος, ενώ το φορτηγό βρισκόταν σε ανατροπή, τράβηξε ένα από τα κουτιά για να το ξεκολλήσει να πέσει, σημειώθηκε η έκρηξη.

Μέσα στο κιβώτιο υπήρχε μία κοντόκανη καραμπίνα, όπλα, κροτίδες, φυσίγγια κυνηγίου και αντιαεροπορικά βλήματα.

Χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο «Μεταγωγών», στην οδό Γούναρη, τα δύο φορτηγά με τα οποία μεταφέρθηκαν κατασχεμένα όπλα και σφαίρες από τα Δικαστήρια στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, προκειμένου να εξεταστούν.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη ότι σε σχετικό έγγραφο του Πρωτοδικείου προς την Διεύθυνση Καθαρισμού του Δήμου με το οποίο ζητείται η αποκομιδή κατασχεμένων αντικειμένων τα οποία αποφασίστηκε να καταστραφούν, δεν αναφέρεται πουθενά ότι πρόκειται για οπλισμό ή επικίνδυνα υλικά, αλλά γίνεται λόγος για «ρυπαρά πράγματα».

Οπως αναφέρει το έγγραφο, «διατάχθηκε η καταστροφή κατασχεθέντων ρυπαρών πραγμάτων που φυλάσσονται την υπηρεσία του Πρωτοδικείου Πατρών και ειδικότερα πειστηρίων ετών 2006 μέχρι 2017 και παλαιοτέρων ετών προ του 2000, τα οποία φυλάσσονται ως επί πλείστον σε μεγάλες σακούλες και μεγάλα χαρτοκιβώτια. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δυο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κλπ. Τα ανωτέρω είναι ογκώδη και σε μεγάλη ποσότητα και για το λόγο, σας εφιστούμε την προσοχή ότι χρειάζεται μεγάλο φορτηγό για την απομάκρυνσή τους».

ΠΗΓΗ: Patratimes.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ