12-02-2021

Γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Στη θέση του γραμματέα του πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής (Clinical Robotic Surgical Association) εξελέγη παμψηφεί ο Δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, επιστημονικός διευθυντής και διευθυντής της Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι πλέον αναγνωρισμένοι και έμπειροι χειρουργοί παγκοσμίως, οι οποίοι προτείνονται από τη Γενική Συνέλευση.

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής, που έλαβε χώρα στο Σικάγο των ΗΠΑ (21-23 Σεπτεμβρίου 2017).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Δρ. Κωνσταντινίδης προήδρευσε στις ζωντανές μεταδόσεις ρομποτικών επεμβάσεων, όπως γαστρεκτομής, διαφραγματοκήλης, μυοτομής οισοφάγου για αχαλασία, αποκατάστασης κοιλιοκήλης και βουβωνοκήλης με πλέγμα, γαστρικού bypass για παχυσαρκία και διαβήτη, χολοκυστεκτομής και κολεκτομής.

Επίσης, έδωσε διάλεξη για τη ρομποτική χολοκυστεκτομή μίας τομής (Single Site Robotic Cholecystectomy). Μία επέμβαση που ο Δρ. Κωνσταντινίδης, πρώτος παγκοσμίως, πραγματοποίησε το 2011 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Αξίζει να αναφερθεί, ότι o Δρ. Κωνσταντινίδης έχει πραγματοποιήσει συνολικά περισσότερες από 1.800 ρομποτικές επεμβάσεις.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η τιμή για μένα είναι μεγίστη. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που οι πλέον διακεκριμένοι συνάδελφοι, διεθνώς, επιβράβευσαν το επιστημονικό και διδακτικό μου έργο. Η διάκριση αυτή αποτελεί επίτευγμα ζωής. Η συμμετοχή μου στις εξελίξεις της ρομποτικής χειρουργικής και η καθημερινή διαπίστωση ότι οι ασθενείς μας δεν υποφέρουν και δεν ταλαιπωρούνται με μεγάλες και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις, είναι κινητήριος δύναμη για να συνεχίσω με τους συνεργάτες μου το έργο προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ