22-02-2021

Διαμαρτυρία φοιτητών για Ηριάννα, Περικλή – Ένταση έξω από το υπ. Δικαιοσύνης (εικόνες – video)

Ένταση και επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων ενάντια στη φυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή.

Δείτε επίσης: Στη φυλακή παραμένουν Ηριάννα και Περικλής – Ένταση στην ανακοίνωση της απόφασης

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, η απόφαση για την Ηριάννα

Δείτε επίσης: «Ολόστραβη δικαιοσύνη», το σχόλιο του Πολάκη για την απόφαση για Ηριάννα

Δείτε επίσης: «Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή», φώναξαν αλληλέγγυοι στο Σύνταγμα

Δείτε επίσης: Μπογιόπουλος, Θεοφίλου και χρήστες του twitter αντιδρούν στην απόφαση για την Ηριάννα

Στο σημείο είχε τοποθετηθεί κλούβα της αστυνομίας, εμποδίζοντας τους φοιτητές να πλησιάσουν το υπουργείο, προκειμένου να παραδώσουν το ψήφισμα των συλλόγων για την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.

Σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκε ένταση, με άντρες των ΜΑΤ να εμποδίζουν τους φοιτητές. Ωστόσο, η κατάσταση δεν ξέφυγε και τα πνεύματα ηρέμησαν στη συνέχεια.

Το ψήφισμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών υπέγραψαν οι φοιτητικοί Σύλλογοι Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ), Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Ιστορικού – Αρχαιολογικού και Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ.

Στο ψήφισμά τους, καταγγέλλουν «την προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. (υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ) και του Περικλή Μ. χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, μετά και τη χθεσινή (16/10) απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους.

Η απόφαση αυτή είναι άδικη και έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των φοιτητών και του λαού.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες. Διατηρεί και αναβαθμίζει το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο όπως τους τρομονόμους της ΕΕ, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις. Η καταστολή είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα στην αντιλαϊκή της πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής. Να καταργηθεί το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο που τυλίγει ανθρώπους «σε μια κόλλα χαρτί»».

«Η Δικαιοσύνη κατά περιπτώσεις δεν είναι τυφλή, αλλά αλληθωρίζει», επισημαίνει το ΠΡΑΤΤΩ

Το Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, τονίζοντας ότι «η Δικαιοσύνη τελικά, κατά περιπτώσεις, δεν είναι τυφλή αλλά αλληθωρίζει». Παράλληλα, κάνει λόγο για ποινικοποίηση των κοινωνικών συναναστροφών και ζητάει να υπάρξει άμεσα πολιτική πρωτοβουλία για την κατάργηση του «τρομονόμου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με την απόφαση του, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, να απορρίψει εκ νέου το αίτημα για αναστολή της Ηριάννας και του Περικλή, προκάλεσε ένα ακόμα ερωτηματικό για τη λειτουργία του θεσμού και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου. Έρχεται δε σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Μια απόφαση σκληρή και άδικη καθώς δεν στηρίχθηκε σε αξιόπιστα στοιχεία. Ποινικοποιήθηκαν οι κοινωνικές συναναστροφές.

Η Δικαιοσύνη τελικά, κατά περιπτώσεις, δεν είναι τυφλή αλλά αλληθωρίζει. Καταχραστές δημοσίου χρήματος, δολοφόνοι και κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά η Ηριάννα δεν επιτρέπεται, γιατί έχει λάθος παρέες και παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά κατά την κρίση της Δικαιοσύνης».

Αναφέρεται στο κύμα συμπαράστασης στην Ηριάννα και τον Περικλή, καθώς και τις αποδοκιμασίες για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών και σημειώνει: «Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θέση πως πρέπει να υπάρξει άμεσα πολιτική πρωτοβουλία για την κατάργηση του τρομονόμου βάσει του οποίου καταπατώνται ανθρώπινα δικαιώματα, στοιχειοθετούνται κατηγορίες και διώκονται άνθρωποι όπως η Ηριάννα και ο Περικλής. Ως Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη και άδικη απόφαση».

https://vimeo.com/238579547

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ