19-01-2021

«Οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν»: Κινητοποίηση στην Ελευσίνα για την παραλιακή ζώνη

Με σύνθημα «Οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν», ο Δήμος Ελευσίνας και η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής διεκδικούν τον χώρο του πρώην διαλυτηρίου πλοίων Μπακόπουλου και καλούν όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση, το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ).

Την αντίδραση προκάλεσε η απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΕ, Στ. Δρακονταειδή, να θέσει το θέμα της χρήσης του χώρου προς συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού, παρά την «ξεκάθαρα αντίθετη εντολή» του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπως ενημερώνει ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου.

Σημειώνεται, ότι για το θέμα αυτό έχουν προηγηθεί συναντήσεις και συσκέψεις στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουν η Περιφέρεια και ο Δήμος για τη διάσωση της παραλιακής ζώνης της Ελευσίνας, καθώς «κανένας δεν επιθυμεί η περιοχή να ξαναζήσει όσα είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια με την αλόγιστη ρύπανση και τις αυθαιρεσίες που έκαναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» τονίζει ο κ. Βασιλείου.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση του αντιπεριφεριάρχη και τοπικών φορέων με πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι τελευταίοι, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα κατοίκων και φορέων της πόλης για καλύτερη ποιότητα ζωής, υπενθύμισαν ότι «η Ελευσίνα θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021». Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισαν αναγκαία μία συνολική διευθέτηση προσδιορισμού της χρήσης γης, υπογραμμίζοντας ότι «το συνολικό ζήτημα συνοψίζεται στην οριστική και μόνιμη χωροθέτηση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη διάλυση πλοίων στην περιοχή πέριξ των Ναυπηγείων Ελευσίνας και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ