17-05-2021

Μεγάλη πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα – Επεισόδια και προσαγωγές (εικόνες)

  • Κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
  • Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών
  • Επεισόδια και προσαγωγές

Ολοκληρώθηκε η πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιήθηκε μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Νεαροί κουκουλοφόροι αφότου έφτασαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που είχαν κάνει φραγμό στο ύψος της οδού Τρικάλων και Μεσογείων.

Παράλληλα, ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων ενώ κατέβαινε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πέταξε τρεις βόμβες μολότοφ κοντά στο ύψος του μετρό Αμπελοκήπων.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ σημειώνεται ότι έχουν γίνει προσαγωγές οκτώ ατόμων για τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, κάποιες από τις προσαγωγές πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Σταδιακά ανοίγουν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας.

Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του.

Στη συγκέντρωση μετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουμε να κλείσουν τα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα, που αποτελούν ορμητήριο των νεοναζί. Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι νεοναζί» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου και επισήμανε: «Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και όχι ο τρόμος και η απελπισία».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ