06-05-2021

Σε κατ’ οίκον περιορισμό πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου

Σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης επί της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα επί της προφυλάκισης ή της απελευθέρωσης με εγγύηση 80.000 ευρώ, ετέθη αργά χθες Παρασκευή το βράδυ πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου– Λήμνου την περίοδο των «θαλασσοδανείων» (2000 – 2004). Χθες επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 20.000 ευρώ επαγγελματίας του χώρου του τουρισμού, μέλος της διοίκησης της Τράπεζας, και με εγγύηση 50.000 ευρώ μηχανικός που γνωμοδοτούσε επί της αξίας των προσφερομένων ως εγγύηση ακινήτων.

Με τις τρεις αυτές αποφάσεις έκλεισε ο κύκλος των απολογιών 53 κατηγορουμένων για απιστία και συνέργεια σε απιστία, στο σκάνδαλο της νησιωτικής Συνεταιριστικής Τράπεζας, όλοι μέλη των διοικητικών συμβουλίων της τράπεζας, υπάλληλοι και δανειολήπτες. Από αυτούς, πέραν του απολογουμένου σήμερα πρώην προέδρου, προφυλακίστηκε πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου γνωστός τουριστικός πράκτορας και στέλεχος του Επιμελητηρίου Λέσβου, του οποίο το αίτημα αποφυλάκισης και αντικατάστασης με περιοριστικούς όρους έγινε γνωστό χθες ότι απερρίφθη.

Επίσης χθες έγινε γνωστό ότι αφήνεται ελεύθερος με εγγύηση 120.000 ευρώ πρώην διευθυντής της Τράπεζας επί της προφυλάκισης του οποίου υπήρχε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα. Όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις έως και 80.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας των.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ