18-01-2021

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών του ξύλινου πλοίου που εξέπεμψε SOS

Σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι του Ηρακλείου η διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών που περισυνέλεξε στα ανοικτά της Κρήτης δεξαμενόπλοιο για να τους αποβιβάσει λίγο μετά τη μία μετά το μεσημέρι στην προβλήτα 4 του λιμανιού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Απόλλωνα Φιλλιπή οι μετανάστες οδηγούνται κατά ομάδες στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού, όπου υπάρχει η αρμόδια υπηρεσία αλλοδαπών για τη διαδικασία της ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της καταμέτρησης πρόκειται για 105 μετανάστες εκ των οποίων οι 56 είναι άνδρες, 30 παιδιά και 19 γυναίκες.

Για την παροχή ιατρικής φροντίδας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 4 γυναίκες καθώς και 3 άνδρες, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και διακινητές.

Οι μετανάστες θα διανυκτερεύσουν απόψε Τρίτη σε κτίριο στο λιμάνι, ενώ αύριο αναμένεται στο Ηράκλειο και κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Από νωρίς το πρωί σήμερα όταν και έγινε γνωστός ο εντοπισμός τους τέθηκε σε επιφυλακή το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, παρέχοντας κάθε βοήθεια στους 105 μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ