28-10-2020

Ανατροπή στις συνθήκες του τροχαίου που σκότωσε τους δύο φοιτητές στα Χανιά

  • Συγκλονίζει η μητέρα
  • Τι αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας
  • Το βίντεο-ντοκουμέντο
  • Στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα της μελέτης που εκπόνησε το Πολυτεχνείο Κρήτης

Νέα δεδομένα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο που έχει βυθίσει την Κρήτη στο πένθος δίνει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο Γιώργος Κομισόπουλος αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση του δρόμου τονίζοντας: «Θέλουν δεν θέλουν ο κόμβος θα γίνει».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του τροχαίου δυστυχήματος, και στις ευθύνες του 20χρονου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου, ο κ. Κομισόπουλος, μίλησε για νέα στοιχεία που συλλέγονται και τα οποία θα πρέπει να οδηγήσουν στην αναθεώρηση των κατηγοριών.

“Το αλκοόλ στην εκπνοή του 20χρονου οδηγού, ήταν 0,35mg και η πείρα λέει ότι αυτό θα έρθει «διπλό» στο αίμα τουλάχιστον. Ποιος λέει ότι δεν ήταν μεθυσμένος;! Και γιατί δεν στρίβει αριστερά στην κλίση και θερίζει δύο παιδιά που βρίσκονταν στο έρεισμα; Όλα αυτά αναμένεται να απαντηθούν».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κομισόπουλος, το μόνο που απασχολεί τους χαροκαμένους γονείς είναι να μην πάει χαμένη η θυσία των δύο παιδιών και να ξεκινήσει το θέμα της κατασκευής του κυκλικού κόμβου.

Συγκλονίζει η μητέρα της φοιτήτριας

Με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλη Διγαλάκη, συναντήθηκε στα Χανιά, η μητέρα της φοιτήτριας, η οποία έχασε τη ζωή της μαζί με άλλον ένα νέο, όταν ένας 20χρονος τους παρέσυρε και τους σκότωσε με το αυτοκίνητό που οδηγούσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Τι έκανες ρε Μάνο;»: Συγκλονίζουν οι κραυγές της αδερφής του μητροκτόνου στο Ηράκλειο

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση για το πού βρίσκεται το θέμα της κατασκευής κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης, στον δρόμο – καρμανιόλα των Κουνουπιδιανών.

Χαρακτηριστικό είναι και το ότι φεύγοντας η μητέρα της Στέλλας το μόνο που είπε ήταν: «Να μην κλάψουν άλλες μανάδες»

Το βίντεο-ντοκουμέντο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπου καταγράφονται τα τελευταία δευτερόλεπτα προτού το όχημα του 20χρονου παρασύρει και σκοτώσει τους δύο νέους, στα Χανιά, κοντά στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα της μελέτης που εκπόνησε το Πολυτεχνείο Κρήτης

Στο μεταξύ, σήμερα το Πολυτεχνείο Κρήτης έδωσε στην δημοσιότητα όλα τα έγγραφα και τα στοιχεία που αφορούν στην μελέτη που εκπόνησε για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου.

Όπως αποκαλύπτεται τα πρώτα έγγραφα αυτά εστάλησαν στην Περιφέρεια από τον Ιούνιο του 2014.

Πρόκειται για την Τεχνική Πρόταση (3/10/2014) και με νέο έγγραφο στις 21 Οκτωβρίου 2016 καθώς και ένα ακόμη έγγραφο – πρόταση που εστάλη στις 24 Οκτωβρίου 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κορονοϊός: Νέα μέτρα προτείνουν οι ειδικοί - Τι ζητούν για εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Επίσης δόθηκε στην δημοσιότητα και η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στις 18 Νοεμβρίου 2016, η οποία – εκτός των άλλων – παραπέμπει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Πληροφορίες: flashnews.gr, zarpanews.gr