24-10-2020

Πυρκαγιά στα Ροδινά Ηλείας – Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές (εικόνες)

Πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή στην ευρύτερη περιοχή των Ροδινών Ηλείας, κοντά στην Ζαχάρω, χωρίς ωστόσο να απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές. Το βράδυ η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη από το απόγευμα, οπότε εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και σε συνδυασμό με την πτώση της έντασης των ανέμων οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τις εστίες στην περιοχή.

Καθοριστική αποδείχθηκε σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο η συνδρομή στις προσπάθειες, από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. «Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε επαρκή αριθμό εναέριων μέσων και η συμβολή τους στον περιορισμό του κινδύνου ήταν καθοριστική», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιόπουλος.

«Το ίδιο αναμένουμε και από αύριο τα ξημερώματα όπως με διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας με τον οποίο είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Ο κ. υπουργός αντιλήφθηκε την κατάσταση αλλά και την ιστορική ευαισθησία της περιοχής της Ηλείας στο ζήτημα των πυρκαγιών και ανταποκρίθηκε άμεσα όπως και στην περίπτωση της πρόσφατης πυρκαγιάς κοντά στην Αμαλιάδα και αισθάνομαι την ανάγκη να τοn ευχαριστήσω για αυτό», συμπλήρωσε.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 23 οχήματα και 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο, ενώ τις προσπάθειες τους ενίσχυσαν υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Θεσσαλονίκη: Δεν καταλαβαίνουν από μέτρα - Απίστευτος συνωστισμός τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης (video)

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ στη συνέχεια μετά από τεράστιες προσπάθειες απεγκλωβίστηκε. Οι πυροσβέστες είναι καλά στην υγεια τους.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ και ilialive.gr

Φωτογραφίες: ilialive.gr