22-01-2021

Ο εφοριακός που έλυνε σταυρόλεξα εν ώρα εργασίας στην Κρήτη πήρε… ευμενή μετάθεση

Απίστευτη ήταν η εξέλιξη που είχε η υπόθεση του υπαλλήλου της ΔΟΥ Ηρακλείου ο οποίος «συνελήφθη»… να λύνει σταυρόλεξα εν ώρα εργασίας.

O συγκεκριμένος υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας «πιάστηκε» να λύνει σταυρόλεξο εν ώρα εργασίας από πολίτη, ο οποίος τον φωτογράφισε.

Μάλιστα – σύμφωνα με την καταγγελία – περίμενε ουρά 20 ατόμων να εξυπηρετηθεί στο τμήμα στο οποίο εργάζεται ο συγκεκριμένος υπάλληλος.

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια, αφού το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με απόφασή του έκανε… ομόφωνα δεκτό το αίτημα του υπαλλήλου, το οποίο είχε κάνει πριν το περιστατικό, και τον αποσπά στην υπό σύσταση «Ακαδημία Εφοριακών».

Η δημοσίευση της φωτογραφίας του να λύνει σταυρόλεξα εν ώρα υπηρεσίας, είχε ως αποτέλεσμα και την παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή. Ο κ. Πιτσιλής ωστόσο όταν έμαθε για την απόσπασή του, έγινε έξαλλος και φέρεται να είπε: «Θα τον αποσπάσουν για να διδάσκει τη σωστή λύση σταυρόλεξου; Τέτοια χατίρια δεν πρέπει να γίνονται».

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελική υπογραφή για τις αποσπάσεις, όπως δηλαδή και για την απόσπαση του εν λόγω υπαλλήλου στην Ακαδημία Εφοριακών, θα πρέπει να μπει από τον κ. Πιτσιλή.

Δήλωσαν άγνοια

Ο διευθυντής της ΔΟΥ Ηρακλείου κ. Μανόλης Ρολάκης, πάντως σε σχετική ερώτηση, απάντησε πως δεν ήταν ενήμερος για την απόσπαση του υπαλλήλου της υπηρεσίας στη Φορολογική-Τελωνειακή Ακαδημία ως καθηγητή, λέγοντάς: «Δεν το ξέρω καθόλου αυτό που μου λέτε. Το μαθαίνω από εσάς. Απλά κάνω μια έρευνα να δω τι έγινε με το σταυρόλεξο».

Κι ενώ το θέμα έχει πάρει πανελλαδική έκταση, ούτε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης Παύλος Σφακιανάκης γνώριζε κάτι για το αίτημα απόσπασης του συγκεκριμένου υπαλλήλου, όπως μας πληροφόρησε σε επίσης τηλεφωνική μας επικοινωνία.

Πηγή: neakriti.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ