25-10-2020

Στο Πρωτοδικείο η μεταβίβαση ΔΟΛ σε Μαρινάκη – Υποστήριξη από τους εργαζόμενους

  • Στο τμήμα Εκούσιας Διαδικασίας του Πρωτοδικείου η αίτηση επικύρωσης μεταβίβασης του Οργανισμού
  • Παρεμβάσεις από τις συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ ΕΣΠΙΤ και ΕΤΙΤΑ
  • Παρέμβαση και από την εταιρεία Σαββίδη

Η αίτηση επικύρωσης μεταβίβασης του ΔΟΛ στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη συζητήθηκε στο τμήμα Εκούσιας Διαδικασίας του Πρωτοδικείου, με βάση το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού που διεξήχθη πρόσφατα.

Στο δικαστήριο άσκησαν παρεμβάσεις οι συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ ΕΣΠΙΤ και ΕΤΙΤΑ καθώς και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της μεταβίβασης του ΔΟΛ στον κ. Μαρινάκη, ως τον υπερθεματιστή που πλειοδότησε στην διαδικασία μεταβίβασης.

«Οποιαδήποτε άλλη επιλογή οδηγεί την εταιρεία σε πτώχευση»

Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών Ενώσεων και των εργαζομένων: «Οποιαδήποτε άλλη επιλογή οδηγεί την εταιρεία σε πτώχευση που είναι ό,τι χειρότερο για τους εργαζόμενους».

Παρέμβαση από την εταιρεία Σαββίδη

Αυτοτελή παρέμβαση άσκησε παράλληλα και η εταιρεία DIMERA συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που αντιτίθεται στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς αμφισβητεί την διαδικασία.

Η εταιρία που έχει αναλάβει την ειδική διαχείριση του ΔΟΛ διά του εκπροσώπου της Γ. Αγγελίδη ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου Έλενα Πεδιαδίτη να εκδοθεί το ταχύτερο η απόφαση του δικαστηρίου καθώς, όπως επεσήμανε «υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια για την καταβολή μισθών των εργαζομένων στον ΔΟΛ και είναι αναγκαίο να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες και ο νέος ιδιοκτήτης να αναλάβει τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Εξιχνίασε άλλες τρεις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του το αμέσως επόμενο διάστημα.