10-05-2021

Πέθανε στη φυλακή ο Παύλος Ψωμιάδης της “Ασπίς”

Ο επιχειρηματίας, πρώην μεγαλομέτοχος του Ομίλου «Ασπίς» Παύλος Ψωμιάδης, απεβίωσε το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, σε ηλικία 78 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Σημειώνεται ότι είχε καταδικαστεί για την υπόθεση «Ασπίς» σε κάθειρξη 22 ετών, ενώ είχε κατηγορηθεί για εξαπάτηση 37.000 Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είχαν καταβάλει συνολικά 248,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ήταν κρατούμενος από τον Δεκέμβριο του 2010.

Έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον  θάνατο του Ψωμιάδη

Τον θάνατο του επιχειρηματία ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού Παύλος Ψωμιάδης, γεννηθείς το 1939, «βρέθηκε  το πρωί νεκρός και μεταφέρθηκε, συνοδεία ιατρού, στο νοσοκομείο κρατουμένων όπου έγινε προσπάθεια καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης, χωρίς αποτέλεσμα».

Εκρατείτο μόνος του σε ατομικό κελί και ελάμβανε φαρμακευτική   αγωγή αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης και προσθέτει ότι «τις τελευταίες ημέρες δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε ζήτησε οποιαδήποτε ιατρική συνδρομή, ή μεταφορά σε νοσοκομείο».

Τέλος, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία διερεύνησης του θανάτου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ