22-01-2021

Μηνύματα Τόσκα και αρχηγού της ΕΛΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

«Χρέος απέναντι στην κοινωνία και τη νέα γενιά», χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τον «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών, στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που καθιερώθηκε την 26η Ιουνίου, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επεσήμανε τις αιτίες που οδηγούν τη νεολαία στη χρήση ναρκωτικών, κάνοντας λόγο για «θέμα άμεσης και διαρκούς προτεραιότητας για κάθε οργανωμένη χώρα».

Όπως είπε ο κ. Τσουβάλας στο μήνυμά του, η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει «Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, το οποίο περιλαμβάνει τους στρατηγικούς στόχους και τις βασικές προτεραιότητες που έχουν τεθεί στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα ναρκωτικά, με βάση τα εθνικά δεδομένα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ευρύτερη ευρωπαϊκή προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της σύγχρονης κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών και στην πληρέστερη προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Ο κ. Τόσκας από την πλευρά του, έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για το έργο της στην καταπολέμηση των ναρκωτικών και τόνισε ότι «μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο φέτος, έχουν κατασχεθεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, που υπερβαίνουν το ετήσιο σύνολο πέρυσι. Ενδεικτικά, κάθε μήνα φέτος κατάσχονται ποσότητες κάνναβης που προσεγγίζουν τους δύο τόνους, πριν αυτές διακινηθούν από τους εμπόρους».

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε:

«Η 26η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ωστόσο την κάθε ημέρα πρέπει να δίδεται η μάχη για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, τόσο σε αστυνομικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό. Αποτελεί χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και τη νέα γενιά».

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ τόνισε:

«Η φτώχεια, η εξαθλίωση, οι ανισότητες, η ανεργία και η περιθωριοποίηση είναι ορισμένοι από τους παράγοντες που διευκολύνουν τη δράση των εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, καθώς “ωθούν” ανθρώπους, που εντελώς εσφαλμένα θεωρούν τις ναρκωτικές ουσίες ως μία διέξοδο διαφυγής από την πίεση, το στρες και το άγχος που αντιμετωπίζουν καθημερινά, στη χρήση τους. Άλλωστε, είναι γενικά παραδεκτό και τεκμηριωμένο επιστημονικά, ότι οι κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις επιφέρουν αύξηση των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών. Το ζήτημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, λόγω των σοβαρών αρνητικών του επιπτώσεων, αποτελεί θέμα άμεσης και διαρκούς προτεραιότητας για κάθε οργανωμένη χώρα. Πρόκειται για διεθνές πρόβλημα, που απαιτεί κοινή, ισορροπημένη και συνολική προσέγγιση και αντιμετώπιση».

Και κατέληξε:
«Ας γίνει η αντιμετώπιση των ναρκωτικών καθημερινή υπόθεση όλων μας!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ