11-04-2021

Χίος: Σοβαρό ατύχημα για 13χρονη μαθήτρια σε σκηνή θεάτρου

Σοβαρό ατύχημα με θύμα μια 13χρονη μαθήτρια σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χίου, κατά τη διάρκεια γενικής πρόβας σχολής χορού, όταν αποκολλήθηκε σίδερο που συγκρατούσε την κουρτίνα της κεντρικής σκηνής κι έπεσε στο κεφάλι του άτυχου κοριτσιού.

Όπως αναφέρει το τοπικό site politischios.gr, για αρκετά λεπτά επικράτησε αναταραχή στο χώρο του θεάτρου, με αρκετούς από τους γονείς να σπεύδουν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από τη σκηνή κι άλλους να τρέχουν να παράσχουν βοήθεια στο τραυματισμένο κορίτσι.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς της 13χρονης και το ΕΚΑΒ, το οποίο τη μετέφερε στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο. «Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε να κάνει 5 ράμματα στο κεφάλι. Ευτυχώς όμως τώρα είναι καλά στο σπίτι μας», ανέφερε η μητέρα της 13χρονης Αγγελική Μαμούνα- Μενδώνη στο politischios.gr.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος του Ομηρείου Ηλίας Σμυρνιούδης, καταρχήν ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση, διαβεβαιώνοντας ότι οι μηχανισμοί της σκηνής ελέγχονται τακτικά και δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος.

«Δυστυχώς υπήρχε μία κατασκευαστική αστοχία σε μία δικλείδα ασφαλείας. Για οτιδήποτε υπάρχει στον αέρα πάνω από τη σκηνή υπάρχει δικλείδα ασφαλείας, δηλαδή συρματόσχοινα, που σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή σπάσει το οτιδήποτε, αυτό συνεχίζει να συγκρατιέται κανονικά στον αέρα.

Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό, δυστυχώς, από κατασκευαστική αστοχία κι ενώ υπήρχε συρματόσχοινο, έσπασε ένα κομμάτι και αυτό έπεσε στο έδαφος και χτύπησε το παιδί. Ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί», εξήγησε ο ίδιος διαβεβαιώνοντας ότι οι τεχνικοί πραγματοποιούν συχνά ελέγχους. Μάλιστα , το προβληματικό κομμάτι, σύμφωνα με τον Ηλ. Σμυρνιούδη, συντηρήθηκε πριν από 15 ημέρες.

«Το πρωί του Σαββάτου έγινε ένας γενικός έλεγχος της σκηνής και οι τεχνικοί έβαλαν επιπλέον δικλείδες ασφαλείας. Έχουμε έρθει σε επαφή με άλλα κέντρα στην Αθήνα προκειμένου να έρθει στη Χίο εξειδικευμένος μηχανικός για να κάνει έναν έλεγχο και να έχουμε μία ολοκληρωμένη έκθεση», προσέθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ